Smanjimo bacanje hrane u kućanstvima

Aktivnosti samoborske Udruge za zaštitu potrošača

U Samoboru su krajem siječnja u organizaciji Centra za edukaciju i informiranje potrošača i samoborske Udruge za zaštitu potrošača održane dvije aktivnosti na temu smanjenja bacanja hrane.

Prva aktivnost bila je debata u Ekonomskoj, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi, tijekom koje su učenici podijelili i razmijenili različite stavove i kreirali moguća rješenja, dok je u večernjim satima održano i predavanje u sklopu Građanskog utorka, tijekom kojeg je otvorena tema smanjenja bacanja hrane u kućanstvima.

Ove aktivnosti provode se u sklopu projekta „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“, koji sufinanciraju Europska komisija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a ima za cilj popuniti prazninu niske osviještenosti i slabe obrazovne baze globalne međusobne povezanosti otpada s hranom te podići svijest ciljnih skupina o globalnoj međuovisnosti po pitanjima okoliša i društvenog razvoja.

Stoga se naglašava važnost promicanja vještina izbjegavanja otpada hrane, promjena obrazaca potrošnje u kućanstvima te okretanje navikama koje doprinose smanjenju okolišnog i društvenog tereta na globalnoj razini.

Grad Samobor / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Djeca Osijeka bit će mali ambasadori FAO-a u borbi protiv bacanja hrane

U četrdeset i šest osnovnih škola i vrtića grada Osijeka djeca počinju učiti o vrijednosti hrane, što je potrebno da hrana od polja dođe do stola, koliko se troši resursa i koliko truda moraju uložiti poljoprivrednici da je proizvedu. Sve s ciljem da se nauče kako čuvati hranu i smanjiti njeno nepotrebno bacanje.

Pojedi, podijeli. Hrana nije otpad!

Aktivnosti Ministarstva poljoprivrede usmjerene na podizanje svijesti potrošača vezano uz problem prekomjernog bacanja hrane

Borzan i FAO: Djeca u školi trebaju učiti o vrijednosti hrane

Eurozastupnica Biljana Borzan, izvjestiteljica Europskog parlamenta za izvještaj o smanjenju bacanja i povećanju doniranja hrane, u suradnji s UN-ovom Svjetskom organizacijom za hranu (FAO), organizirala je u Bruxellesu predstavljanje školskog programa i pedagoških materijala razvijenih kako bi se među djecom i mladima razvila svijest o vrijednosti hrane.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER