Ove subote novi prosvjed protiv Bandića

Bitka za Zagreb - Građani nastupaju u Novoj 2020. godini!

U subotu 4. siječnja građanske udruge i inicijative održat će drugi prosvjed protiv lošeg gospodarenja gradonačelnika Milana Bandića. Na prosvjedu održanom 21. prosinca okupilo se preko tisuću Zagrepčanki i Zagrepčana koji su gradonačelniku poručili da odstupi. Novi prosvjed će se ponovno održati na dan izborne šutnje, ali ovaj put „jače, glasnije i masovnije!“, najavljuju organizatori.

Prosvjed u organizaciji nekoliko građanskih udruga i inicijativa održat će se na Trgu bana Jelačića s početkom u 16 sati, a kako navode organizatori, Zagrepčanke i Zagrepčani će gradonačelniku uputiti istu poruku, ali ovog puta „jače, glasnije, masovnije!”. Također, za sve koji dođu na prosvjed organizatori najavljuju i prigodne poklone.

„Bit ćemo uporni u traženju ostavke Milana Bandića kao i njegovih pulena. Zagreb se probudio i nećemo dopustiti da ponovno padne u letargiju”, navode organizatori prosvjeda.

Očekuje se kako će se građanima na prosvjedu obratiti Gordana Pasanec (Udruga građana Siget, Inicijativa Zagreb te zove), Branka Genzić-Horvat (Udruga za zaštitu okoliša Resnik - UZOR), Mirela Mikić Muha (vijećnica Gradske četvrti Novi Zagreb – istok i članica Radne skupine za kakvoću zraka), Vesna Grgić (predsjednica braniteljske udruge Veterani i društvena akcija - VIDRA), Nenad Ljubić (veteran i građanski aktivist), Ivan Kos (Udruga Eko- Zagreb) te Višnja Škreblin, najstarija aktivistica grada Zagreba.

„21. prosinca 2019., na dan izborne šutnje, pokazali smo da možemo. Skupili smo popriličan broj 'čestitki' za gradonačelnika koje smo uručili gradskoj upravi“, navode organizatori. „4. siječnja 2020., ponovno dan izborne šutnje, bit ćemo još glasniji, a nadamo se i brojniji. Ovog puta s jačim ozvučenjem i par iznenađenja!“

Organizatori prosvjeda navode kako je gradonačelnik Bandić „uložio dovoljno gradskih (NAŠIH) para da okiti onih 26 prodanih u Skupštini koji na svakoj sjednici sramote i ugrožavaju građane Zagreba. Njihova imena će biti posebno istaknuta na prosvjedu.“

Građanske inicijative i Udruge pozivaju sve građane grada Zagreba, „sve koji ga žive i vole“, da ove subote dođu na prosvjed i zajedno prozovu „čovjeka koji je imao priliku zaživjeti ovaj grad i odnositi se prema njemu s ljubavlju.“

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Provedite subotnje jutro promatrajući ptice na Savici

Subotnja jutarnja promatranja ptica u organizaciji Udruge BIOM su ponovno aktualna! Pridružite se Vedranu Luciću u otkrivanju što se u ljetnim mjesecima događa u ptičjem svijetu i to u predivnom okruženju zagrebačke Savice.

Treći prosvjed protiv Bandića: Dosta je!

Veliki prosvjed protiv Bandićeve otimačine, pod nazivom „Dosta je!“, održat će se u subotu 1. veljače, s početkom u 16:00 sati na Trgu bana Jelačića. Organizatori su inicijativa „Zagreb te zove“ te udruge Siget, Zelena akcija i Pravo na grad.

Dosta je! Dođite na prosvjed!

Veliki prosvjed protiv Bandićeve otimačine pod nazivom „Dosta je!“ će se održati u subotu 1. veljače u 16:00 sati na Trgu bana Jelačića, a organiziraju ga udruga Siget te Zelena akcija i Pravo na grad.

U četvrtak 6. veljače novi prosvjed protiv Milana Bandića

Nakon prosvjeda održanog u subotu 1. veljače, na kojem se okupilo više od 20.000 Zagrepčanki i Zagrepčana koji su Bandiću poručili „dosta je!“, udruge Siget, Zelena akcija i Pravo na grad najavljuju novi prosvjed koji će se održati u četvrtak 6. veljače.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER