Splitski „Promet“ kreće u nabavku suvremenog e-ticketing sustava

Sustav je vrijedan 25 milijuna kuna i sufinancirat će se EU sredstvima

Nakon dvije godine od projektne ideje, pripremljenih studija i definiranog strateškog ITU projekta, preko pripremljene studije izvodljivosti i ostale dokumentacije te potpisanog ugovora, napokon je počeo rad na suvremenom ticketing sustavu gradske tvrtke „Promet Split“, objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Splita.

Objavom nabave u sklopu projekta „Implementacija sustava e-ticketing u Promet d.o.o. Split putem ITU mehanizma“, ukupne vrijednost 25.478.231,25 kuna, gradska tvrtka „Promet Split d.o.o. korak je bliže novom sustavu koji će građanima omogućiti velik broj pogodnosti i suvremenih alata za brže i lakše korištenje usluga javnog gradskog prijevoza, navodi se na mrežnim stranicama Grada Splita.

Modernizacija splitskog prijevoznika pokrenuta je ovogodišnjom nabavom 34 nova autobusa, koji su na gradskim ulicama zamijenili one najstarije, a sljedeće godine stiže ih još 18.

Uvođenjem sustava e-ticketinga Splićanke i Splićani će autobusne karte moći kupiti korištenjem mobilne aplikacije, dok će se pri ulasku u autobuse također moći koristiti mobitelom ili jedinstvenom karticom. Ticketing sustav će omogućiti brojanje putnika u autobusima, upravljački nadzorni centar koji će moći davati prednost javnom prijevozu na križanjima, a građani će pomoću aplikacije moći saznati točnu lokaciju autobusa i njegov dolazak na određenu stanicu. Postavit će se i interaktivni displeji na glavnim stanicama.

Kako se navodi na mrežnim stranicama Grada Splita, „ovaj sustav lansirat će splitski „Promet“ u 21. stoljeće i najnapredniji ticketing sustav u Republici Hrvatskoj.“

Nadamo se da će s njim imati više sreće nego s „metroom“ koji je nakon pompoznog otvaranja i neuspješne petomjesečne vožnje tiho ukinut početkom studenog 2019.

Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

München zabranjuje e-romobile u javnom prijevozu

Električni romobili uskoro više neće biti dopušteni u podzemnoj željeznici, tramvajima i autobusima, a tom odlukom minhenski prijevoznik Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG) slijedi primjere sve većeg broja europskih gradova.

Split je dobio „mini metro“

Danas u 10:11 sati krenuo je prvi gradsko-prigradski vlak na relaciji Split Predgrađe (Kopilica) – Split (gradska luka) čime je započela realizacija Projekta povezivanja brzom prigradskom željeznicom, koji je poduprla Vlada RH.

Nova splitska gradska uprava uvodi red u javnom prostoru

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak je u petak pozvao predstavnike lokalnih medija te ih poveo u šetnju od Srebrnih vrata preko Hrvojeve ulice do Istočne obale. U društvu svojih zamjenika pokazao im je kako izgleda javni prostor kojim upravlja Grad Split te ga usporedio s onim lučkim nad kojim, nažalost, nema ingerenciju. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER