Splitski „Promet“ kreće u nabavku suvremenog e-ticketing sustava

Sustav je vrijedan 25 milijuna kuna i sufinancirat će se EU sredstvima

Nakon dvije godine od projektne ideje, pripremljenih studija i definiranog strateškog ITU projekta, preko pripremljene studije izvodljivosti i ostale dokumentacije te potpisanog ugovora, napokon je počeo rad na suvremenom ticketing sustavu gradske tvrtke „Promet Split“, objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Splita.

Objavom nabave u sklopu projekta „Implementacija sustava e-ticketing u Promet d.o.o. Split putem ITU mehanizma“, ukupne vrijednost 25.478.231,25 kuna, gradska tvrtka „Promet Split d.o.o. korak je bliže novom sustavu koji će građanima omogućiti velik broj pogodnosti i suvremenih alata za brže i lakše korištenje usluga javnog gradskog prijevoza, navodi se na mrežnim stranicama Grada Splita.

Modernizacija splitskog prijevoznika pokrenuta je ovogodišnjom nabavom 34 nova autobusa, koji su na gradskim ulicama zamijenili one najstarije, a sljedeće godine stiže ih još 18.

Uvođenjem sustava e-ticketinga Splićanke i Splićani će autobusne karte moći kupiti korištenjem mobilne aplikacije, dok će se pri ulasku u autobuse također moći koristiti mobitelom ili jedinstvenom karticom. Ticketing sustav će omogućiti brojanje putnika u autobusima, upravljački nadzorni centar koji će moći davati prednost javnom prijevozu na križanjima, a građani će pomoću aplikacije moći saznati točnu lokaciju autobusa i njegov dolazak na određenu stanicu. Postavit će se i interaktivni displeji na glavnim stanicama.

Kako se navodi na mrežnim stranicama Grada Splita, „ovaj sustav lansirat će splitski „Promet“ u 21. stoljeće i najnapredniji ticketing sustav u Republici Hrvatskoj.“

Nadamo se da će s njim imati više sreće nego s „metroom“ koji je nakon pompoznog otvaranja i neuspješne petomjesečne vožnje tiho ukinut početkom studenog 2019.

Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Split je dobio „mini metro“

Danas u 10:11 sati krenuo je prvi gradsko-prigradski vlak na relaciji Split Predgrađe (Kopilica) – Split (gradska luka) čime je započela realizacija Projekta povezivanja brzom prigradskom željeznicom, koji je poduprla Vlada RH.

Split: Preporuka o prestanku otkupa plastične ambalaže

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije svim trgovačkim centrima preporučuje prestanak otkupa plastične ambalaže. Naime, prema mišljenju epidemiologa koronavirus se najdulje zadržava upravo na plastici.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER