Ove subote možete promatrati ptice na Bundeku

Pridružite se promatranju ptica na Bundeku u subotu, 7.12.2019. s početkom u 9:00 sati

Udruga BIOM vas ove subote poziva na promatranje ptica na Bundeku.

Okupljanje je predviđeno kod pontonske pozornice u 9:00 sati. Predviđena je šetnja u trajanju od oko dva sata, a grupu možete napustiti bilo kada, kao što joj se možete i naknadno pridružiti.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu. Udruga će osigurati nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora, a s obzirom da se promatranje ptica može otkazati u slučaju lošeg vremena, za više informacija neposredno prije dolaska posjetite stranice Udruge BIOM ili Facebook događaj.

Za sve informacije o promatranjima ptica možete se javiti na mailom na info@biom.hr

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Promatranje ptica u Botaničkom vrtu

Europski dani promatranja ptica (EuroBirdwatch) obilježit će se i ove godine 5. i 6. listopada. To je akcija BirdLife Partnera već 26 godina, a fokus je na migratornim pticama i njihovim staništima. Cilj ove akcije je podizanje svijesti o potrebi zaštite ptica na područjima razmnožavanja, preleta, zaustavljanja te na njihovim zimovalištima u Sredozemlju i Africi.

Ove subote promatranje ptica na Jarunu

Što znamo o pticama? Često ih vidimo, ponekad samo čujemo, a ponekad neki zvuk čak i ne prepoznajemo kao ptičje glasanje. Koje se ptice kriju iza pjeva koji nas budi zorom? Koje su ptice selice, a koje možemo vidjeti zimi u gradu?

PP Vransko Jezero priređuje bogat program povodom 20. rođendana

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero će tijekom mjeseca listopada za svoje posjetitelje i lokalne osnovne škole organizirati niz aktivnosti kojima će obilježiti jubilarni 20. rođendan Parka (4. listopada), Europski dan promatranja ptica (5. i 6. listopada) te Svjetski dan ptica selica (12. listopada).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER