Retox: Održivi dizajn lučkih gradova

RiHub, 28. studenog od 17-19 sati

U svijetu koji se konstantno mijenja, uključujući poslovne modele, klimu te potrebe građana, razvitak gradova u skladu s novim okolnostima postaje imperativ.

Na ovom izdanju Retox razgovora fokus se stavlja na dva lučka grada, dvije prijestolnice kulture, hrvatsku Rijeku i danski Aarhus. RiHub, sudionički centar lokalne zajednice unutar projekta Rijeka 2020 - Europske prijestolnice kulture, sa zadovoljstvom ugošćuje ovaj otvoreni stol na kojem će Bente Lykke Sørensen te Gorana Stipeč Brlić ponuditi svoje znanje i stručnost oko dizajniranja održivih lučkih gradova.

Bente Lykke Sørensen načelnica je urbanog razvojnog planiranja te stanovanja u gradskoj općini Aarhusa, Europskoj prijestolnici kulture 2017. Kao glavna govornica na ovom Retoxu govorit će o razvoju modernog grada temeljenog na održivim prinicipima, pokazujući primjere dobre prakse iz Danske.

U panel diskusiji, pridružit će joj se arhitektica s ljubljanskom diplomom i riječkom adresom, predsjednica Društva arhitekata Rijeka i voditeljica Sekcije mladih Društvo arhitekata Rijeka Gorana Stipeč Brlić, čiji projekt „Grad među oblacima - terase nebodera“ budi interes opće javnosti i stanovnika nebodera.

Panel će se održati na engleskom jeziku, a ulaz je slobodan.

Organizator programa je Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Hrvatskoj, a program se realizira u suradnji s partnerima: Rijeka 2020, RiHub., Delta Lab i programski pravac Slatko i slano • Sweet & Salt.

Retox predstavlja razgovorni format koji obrađuje teme iz civilnih i zelenih dobrih praksi – društveno osjetljivih, inkluzivnih, progresivnih, inovativnih i praktičnih inicijativa i akcija. Kroz Retox razgovore u RiHubu građanstvu se nudi platforma za umrežavanje te usvajanje praktičnog i teorijskog znanja iz svijeta civilnog i zelenog angažmana, uz pažljivo birane mentore iz Hrvatske i inozemstva.

Više informacija potražite na sljedećoj poveznici.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Rijeci postavljeno još pet višejezičnih ploča s povijesnim nazivima ulica i trgova

U sklopu projekta Europske prijestolnice kulture na još pet lokacija u središtu Rijeke postavljene su višejezične ploče s povijesnim nazivima ulica i trgova. Ploče su postavljene u ulicama Pod voltun, Marka Marulića i Šime Ljubića te na trgovima Riječke rezolucije i Grivica, a riječ je o projektu osmišljenom s ciljem isticanja bogate riječke povijesti i kulture.

Predstavljen program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture

Svečano predstavljanje programa Rijeke – Europske prijestolnice kulture za 2020., uz druženje sa sponzorima i novinarima, održano je u zgradi Exportdrva, prostoru koji bi u idućoj godini trebao biti jedno od važnih mjesta održavanja izložbi i drugih događanja iz bogate kulturno-umjetničke EPK ponude.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER