Jako nevrijeme i poplave u cijeloj zapadnoj Europi

Najmanje tri osobe poginule su u bujicama i poplavama u dijelovima zapadne Europe, javlja Euronews.

Iznenadna bujica izazvana obilnim kišama odnijela je dva života u regiji Pijemont na sjeverozapadu Italije, dok je u sjeveroistočnom dijelu Španjolske, u Kataloniji, jedna osoba poginula nakon što su bujice i poplave pogodile to područje po drugi put u posljednja dva mjeseca. Također, lokalne su vlasti priopćile kako je zbog olujnog nevremena bez električne struje ostalo dvadeset tisuća ljudi.

Veliko nevrijeme praćeno poplavama izazvalo je probleme i na jugu Francuske gdje je velik dio stanovništva morao biti evakuiran iz svojih domova. Za promet je zatvoreno pedesetak cesta, a prekinut je i željeznički promet između Montpelliera i Perpignana na jugozapadu Francuske te dalje prema Barceloni.

Daljnje jake grmljavinske oluje očekuju se i tijekom četvrtka.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Vatrogasci saniraju posljedice nevremena

Olujno nevrijeme pogodilo je tijekom vikenda veći dio Hrvatske. Od jutra 12. svibnja vatrogasci su angažirani na intervencijama oko uklanjanja stabala s prometnica, a jak vjetar rušio je krovove, prometne znakove i reklame, dok je zbog jake kiše zabilježeno podizanje vodostaja.

Brojne vatrogasne intervencije i dalje u tijeku

Nastavlja se angažman vatrogasaca na saniranju posljedica olujnog nevremena. Jak vjetar je i jučer prouzročio niz problema, od slomljenih stabala i oštećenih fasada i krovišta do prekida u cestovnom i trajektnom prometu. Uz vjetar, velika količina oborina dovela je do porasta vodostaja rijeka zbog čega je na nekoliko lokacija organizirana obrana od poplava.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER