Riječki medenjak 2019.

6. smotra pčelarstva Primorsko-goranske županije

U Rijeci je u srijedu najavljena 6. smotra pčelarstva Primorsko-goranske županije – „Riječki medenjak 2019.“, koja će se održati u dvorani Centar Zamet od 25.-26. listopada 2019.

Smotra će se održati od 25.-26. listopada u multifunkcionalnoj dvorani Centar Zamet, kako su na koferenciji za novinare u srijedu najavili Zdenka Lase, potpredsjednica Organizacijskog odbora Riječkog medenjaka, Dražen Lušić, član Organizacijskog odbora Riječkog medenjaka 2019. i Mirko Almaši, tajnik Udruženja pčelarskih udruga PGŽ i član Organizacijskog odbora Riječkog medenjaka.

„Riječki medenjak 2019.“  je manifestacija  izložbenog, prodajnog, degustacijskog i edukativnog karaktera s ciljem promocije pčelarstva, edukacije pčelara i građanstva te predstavljanja i ocjenjivanja kvalitete meda s područja Primorsko–goranske županije i šire, a ove se godine organizira po šesti put.

Uz med, proizvode od meda (propolis, matična mliječ, medica i dr.), posjetitelji će moći vidjeti i pčelarsku opremu, a pripremljen je i popratni program u obliku radionica za djecu i mednog doručka. U sklopu smotre održat će se i ocjenjivanje kvalitete meda „13. Zlatno ulište 2019.“, kao i stručni edukacijski program.

Ulaz na „Riječki medenjak 2019.“ je slobodan, a više informacija možete pronaći na stranicama Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zadnja šansa za spas plemenite periske

Znanstvenici koji su se sredinom rujna okupili na otoku Krku na stručnom skupu o recentnom pomoru plemenitih periski u Jadranu i Mediteranu nakon dodatnih konzultacija i ronilačkih pregleda donijeli su zaključke i predložili realno provodiv akcijski plan za spas te vrlo vrijedne i važne vrste od izumiranja.

Virovitica: Mali park je novo mjesto za odmor i rekreaciju

Radovi na revitalizaciji parka, vrijedni oko 600.000,00 kuna, odvijali su se u sklopu projekta „Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute“ odobrenog u sklopu Interreg V-A programa suradnje s Mađarskom. U parku je posađeno 26 novih stabala te 13 vrsta cvijeća, a postavljena je i gigantska košnica koja je po samom postavljanju postala prava atrakcija.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER