„Odvojeno skupljanje otpada – Mijenjamo navike!“ ovog vikenda na Zrinjevcu

Nastavlja se provođenje dvomjesečne edukacije u gospodarenju otpadom

U Zagrebu se nastavlja provođenje edukacije o sprječavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom, a ove subote i nedjelje provodit će se u parku Zrinjevac.

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća je početkom rujna započeo s provođenjem dvomjesečne edukacije pod sloganom „Odvojeno skupljanje otpada — Mijenjamo navike!" po zagrebačkim parkovima i gradskim trgovima.

Cilj edukacija je informiranje i educiranje građana o sprječavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom. Edukacije se održavaju vikendom u najvećim zagrebačkim gradskim parkovima i na gradskim trgovima. Tako će se ovog vikenda, u subotu i nedjelju, 19. i 20. listopada 2019. godine, edukacija provoditi u parku Zrinjevac i to u vremenu od 9 do 13 sati.

Pozivaju se svi zainteresirani, posebice obitelji s djecom, kako bi kroz igru i razgovor uz brojne edukativne materijale zajednički naučili o mogućnostima sprječavanja nastanka otpada, odvojenom skupljanju i odgovornom postupanju s otpadom. Radi se o maloj školi razvrstavanja otpada i educiranju građana koji kroz praktične primjere mogu naučiti kako koristiti dodijeljene spremnike, koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik, kada i koga zvati kada su spremnici puni i sva ostala pitanja. Radionice su prilagođene i za djecu koja se mogu zabaviti crtajući u eko kutku male škole čistoće  i igrajući društvenu didaktičku igru „Ekodrom“ i računalnu igru „Ekoforija“.

Prema ranije obljavljenom rasporedu održavanja preostale su još edukacije na Cvjetnom trgu i to 26. i 27. listopada, u već poznatom terminu od 9 do 13 sati.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Zagrebu se smeće gomila, a odvoz će biti i tri puta skuplji!

Grad Zagreb i Zagrebački holding pripremili su konačnu odluku o cijenama odvoza otpada koje bi trebale vrijediti od sljedeće godine. Poskupljenje je više od svih dosadašnjih najava i predviđanja, javlja dnevnik 24 sata.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER