Tele2 proslavlja rođendan sadnjom 10 tisuća sadnica autohtone smreke

Hvalevrijedna volonterska akcija pošumljavanja u Gorskom kotaru

Čuvari šuma i Tele 2 pozivaju vas da im se u petak 11. listopada u 11:30 sati pridružite na eko-humanitarnom događanju „Možda su u šumi“.

Tele 2, jedna od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj, svoj će 14. rođendan proslaviti u volonterskom duhu i to sudjelovanjem u akciji pošumljavanja u Gorskom kotaru. Dvije stotine zaposlenika Tele2 će u petak 11. listopada u suradnji s Hrvatskim šumama svoj uobičajeni radni dan zamijeniti sadnjom 10 tisuća sadnica autohtone smreke na pet hektara terena u Gorskom kotaru kod Vrbovskog.

Podsjetimo, ovo šumsko područje stradalo je tijekom zime 2014. godine kada je nezapamćeno nevrijeme praćenom ledenom kišom u potpunosti paraliziralo život u Gorskom kotaru te nepovratno slomilo velik broj stabala.

Ulogu Čuvara šume preuzet će i Damir Martinović Mrle iz legendarne grupe Let 3 koji za ovu prigodu stiže kao izaslanik „Kišnih razdraganaca“ i koji će u svom stilu zamoliti kišu „da nikada više ne bude tako hladna jer to ne voli drveće, a ni ostale biljke. Jer, ako ne bude šume vuk, ris i ostale životinje iz Gorskog kotara izgubit će svoju kuću i neće imati gdje spavati.“

Ovoj hvalevrijednoj akciji će se uz predstavnike Hrvatskih šuma pridružiti i Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele 2 koji će, također, postati Čuvar šume te će zasaditi nekoliko sadnica.

Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Najavljena obnova njujorškog trga Union Square

Očekuje se detaljnije predstavljanje projekta obnove njujorškog parka i trga Union Square iza kojeg stoji organizacija Union Square Partnership, a njegova se vrijednost procjenjuje na čak 100 milijuna dolara.

Tele2 proslavio rođendan i pridonio obnovi dva hektara šume u Gorskom kotaru

Ne možda, već sasvim sigurno oko 150 zaposlenika Tele2 danas je bilo u šumi. I to zato što su uobičajeni radni dan zamijenili sadnjom više od tri tisuće sadnica smreke kod Vrbovskoga, u suradnji s Hrvatskim šumama. Tako su dobrotvornim radom pomogli lokalnoj zajednici, ali i pridonijeli u obnovi dva hektara šume Gorskog kotara koja je stradala u vremenskim nepogodama.

Šume su život - posadi i ti svoje stablo

Akcijom pošumljavanja nastojat će se posaditi 10.000 sadnica jela, smreka i šumskih voćkarica na državnoj parceli na lokaciji Šaroglin, udaljenoj 8 km od Delnica u smjeru Crnog Luga.

„Stablo uspomena“: Na Učki posađeno 3.000 mladica bukve

Čak tri tisuća kvalitetnih mladih sadnica bukve posađeno je u utorak 20. listopada na Učki u okviru projekta „Stablo uspomena“. Riječ je o jedinstvenom projektu sadnje memorijalnih stabala u spomen na naše najdraže koji nisu više s nama, a nakon zagrebačke Medvednice akcija pošumljavanja zahvatila je i Učku.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER