Dan židovske baštine u Rijeci

Manifestacija se održava u okviru Europskog dana židovske baštine

U nedjelju 15. rujna u prostorijama Riječke sinagoge (I. Filipovića 9) u 17 sati će započeti treća po redu manifestacija Dan židovske baštine.

Manifestaciji će prisustvovati pročelnik za Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, glavni rabin Republike Hrvatske Luciano Prelević, predsjednik Židovske općine Rijeka Ranko Špigl i koordinatorica projekta Rina Brumini.

Program manifestacije je raznolik - uključuje izložbu Filipa Kohna naziva „Pet stoljeća Židova u Rijeci“, prikazivanje kratkog dokumentarnog filma „Tri svjedoka“, degustaciju košer vina i židovskih kulinarskih specijaliteta te umjetnički nastup Damjana Vasiljevića i Elene Brumini.

Koordinatorica projekta, Rina Brumini, predstavit će novo izdanje svoje knjige „The Jewish Community of Rijeka“. 

  • Izvor: Facebook / Židovska općina Rijeka

Dan židovske baštine u Rijeci u okviru Europskog dana židovske baštine organizira Židovska općina Rijeka uz pokroviteljstvo Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Rijeci postavljeno još pet višejezičnih ploča s povijesnim nazivima ulica i trgova

U sklopu projekta Europske prijestolnice kulture na još pet lokacija u središtu Rijeke postavljene su višejezične ploče s povijesnim nazivima ulica i trgova. Ploče su postavljene u ulicama Pod voltun, Marka Marulića i Šime Ljubića te na trgovima Riječke rezolucije i Grivica, a riječ je o projektu osmišljenom s ciljem isticanja bogate riječke povijesti i kulture.

U Rijeci zasvijetlio prvi „ženski“ semafor!

Rijeka je postala prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio „ženske semafore“, čime je još jednom potvrdio reputaciju otvorenog grada spremnog za inovacije i otvorenog za različitost, javlja portal Moja Rijeka.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER