Susret s rijekom kroz sva osjetila

U okviru projekta u Karlovcu se gradi Interpretacijski centar za posjetitelje

„Susret s rijekom“ je projekt je vrijedan 9,21 mil. kuna, od čega je 7,828 mil. kuna sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.″.

Nositelj projekta je Karlovačka županija, a partneri su Grad Karlovac, Grad Ozalj, Grad Ogulin, JU Natura Viva, JU Razvojna agencija Karlovačke županije, TZ Grada Ogulina i TZ Grada Ozlja. U okviru projekta u gradu Karlovcu se izgrađuje Interpretacijski centar za posjetitelje, tj. pješačko-biciklistički prostor na desnoj obali Korane na kojem će se u sljedećem razdoblju postaviti multimedijalni sadržaji kako bi prostor stekao svoju punu funkciju.

Postavit će se  i nova ambijentalna rasvjeta, a na svakih 50 metara izvan šetnice bit će uređena odmorišta s klupama i koševima za odlaganje otpada. Vrijednost projektnih aktivnosti u gradu Karlovcu iznosi 3,5 mil. kuna.

Građani Karlovca pozivaju se da nakon završetka uređenja pješačko-biciklističke staze prošeću uređenom desnom obalom Korane od Tonkovićevog do drvenog mosta, a uskoro će biti u mogućnosti koristiti i edukacijske sadržaje koji će im biti na raspolaganju te će putem njih dobiti niz edukativnih informacija.

Korištenjem suvremenih tehnologija i multimedijskih sadržaja  omogućit će se posjetiteljima da dožive rijeke i podvodni svijet u njima što doprinosi održivom korištenju prirodnih resursa i očuvanju biološke ravnoteže područja NATURA 2000 uz rijeke Karlovačke županije, ali i povećava turističku privlačnost ovih područja i podiže svijest o važnosti njihovog očuvanja.

Grad Karlovac / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Privremene berlinske biciklističke staze također postaju trajne

Velik broj europskih metropola je tijekom aktualne zdravstvene krize svoja središta najvećim dijelom namijenio prometovanju autobusa te pješaka i biciklista. Najveći gradovi poput Londona, Pariza, Berlina i Milana izvršili su novu prometnu regulaciju i prenamijenili prometne trake za uređenje privremenih biciklističkih staza, tzv. Pop-up Bike Lanes. Te su biciklističke staze u Parizu već postale trajne, a primjer francuske metropole slijedi i Berlin.

Pariz se priprema za najodrživije Olimpijske igre 2024.

Radovi na realizaciji ovog velikog projekta ozelenjavanja središnjeg dijela Pariza započet će krajem 2020. te će se izvoditi tijekom sljedeće tri godine, nakon kojih će se napraviti pauza zbog održavanja Ljetnih olimpijskih igara 2024. Radovi se potom nastavljaju, a konačan završetak uređenja očekuje se do 2030. godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER