Na Jarunu voda izvrsne kakvoće, na Budeku nije zadovoljavajuća

Rezultati ispitivanja kakvoće vode za kupanje jezera Jarun i Bundek

Nastavni zavod za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“ objavio je danas rezultate ispitivanja kakvoće vode za kupanje na Jarunu i Bundeku.

Ocjene kakvoće vode jezera Jarun i Bundek temeljem rezultata ispitivanja uzoraka vode uzetih 16. i 19. srpnja 2019. prikazane su u tablici:

  • Izvor: Nastavni zavod za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“

Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> U Beču se kosi i pod vodom

VEZANE VIJESTI

Beč je „cool“: zone osvježenja usred otoka vrućine

Karta osjeta topline grada Beča pokazala je u kojim dijelovima austrijske metropole prevladavaju posebno visoke temperature. Bečka gradska uprava je stoga pokrenula pilot projekt uređenja rashlađenih „cool“ ulica te su u tri najtoplija gradska okruga stvorene posebne zone osvježenja.

Novi projekt WaterQ u službi je zaštite okoliša i zdravlja ljudi

Prva faza WaterQ projekta koji istražuje primjenjivost informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT) i koncepta javnog prikupljanja podataka u procjeni rizika i utjecaja vode na zdravlje ljudi, službeno je završila na Svjetski dan voda 22. ožujka.

„Požar na Jakuševcu nije doveo do zagađenja zraka“

Lokaliziran je požar u Reciklažnom dvorištu na zagrebačkom Jakuševcu koji je prema dojavama građana buknuo u srijedu nešto iza 19 sati, a iako se miris paljevine osjeća u cijelom Zagrebu iz Ravnateljstva civilne zaštite poručuju kako zrak nije onečišćen.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER