Rekonstrukcija zgrada FGAG Split i predstavljanje projekta INFRA FGAG

„Implementacijom suvremene znanstveno-istraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji KK.01.1.1.02.0027“

Ove srijede u amfiteatru C Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu obilježit će se svečano potpisivanje Ugovora o radovima na rekonstrukciji zgrada FGAG Split u sklopu EU projekta „Implementacijom suvremene znanstveno-istraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji KK.01.1.1.02.0027“ (INFRA FGAG).

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu nositelj je projekta „Implementacijom suvremene znanstveno-istraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji KK.01.1.1.02.0027“ (INFRA FGAG). Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta iznosi 84.513.801,36 kn, od kojih se 82.772.609,88 kn financira iz bespovratnih sredstava EU.

Opći cilj projekta je organizacijskim reustrojem i unaprjeđenjem infrastrukture znanstveno-istraživačkog sektora FGAG Split doprinijeti razvoju znanstveno-istraživačke djelatnosti Sveučilišta u Splitu te šire lokalne i regionalne zajednice Jadranske Hrvatske, s naglaskom na pametnu specijalizaciju u području ekološki prihvatljivih tehnologija, opreme i naprednih materijala te ekološki prihvatljivih prometnih rješenja.

Provedbom projekta u razdoblju od 1. lipnja 2018. do 1. siječnja 2021. godine podići će se razina znanstveno-istraživačkih radova, projekata, inovacija i patentnih prijava u područjima zelene i održive gradnje, brige za okoliš te održivog planiranja inteligentnih gradova i transporta.

Projektom će se provoditi aktivnosti organizacijske reforme, rekonstrukcija – dogradnje laboratorija FGAG u Žrnovnici, rekonstrukcija postojećih građevina FGAG u Splitu, nabavka znanstvene opreme, kao i aktivnosti promidžbe i vidljivosti te upravljanja projektom i administracije.

Na svečanosti u srijedu 19. lipnja bit će predstavljene aktivnosti i ciljevi projekta te će se potpisati Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji postojećih građevina FGAG (Zgrade A, B i C), između naručitelja Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i izvođača tvrtke Čulić Elektro Centar d.o.o. u vrijednosti od 16.066.645,20 kn bez PDV-a, odnosno 20.083.306,49 kn s PDV-om.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

2. ZORH Susret u Splitu

2. ZORH Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj održat će se od 26.-27. travnja 2019. godine na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu.

Grad Split kroz EU projekt CitiEnGov postavio pametnu javnu rasvjetu

Grad Split s partnerima provodi EU projekt CitiEnGov „Cities for a Good Energy Governance“ u sklopu 1. poziva Programa Interreg - Central Europe. Programski prioritet ovog projekta je stvaranje gradova i regija u srednjoj Europi s niskim emisijama ugljika u atmosferu i specifičnim ciljem izrade lokalnih strategija održive energetike.

Heineken Hrvatska uvodi LED rasvjetu u Karlovačku pivovaru

Nakon niza zelenih investicija – gradnje zelenog skladišta, postavljanja solarnih panela te unaprjeđenja procesa punjenja piva, Heineken Hrvatska zamijenit će halogenu rasvjetu u svojoj pivovari u Karlovcu učinkovitijom LED rasvjetom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER