Rekonstrukcija zgrada FGAG Split i predstavljanje projekta INFRA FGAG

„Implementacijom suvremene znanstveno-istraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji KK.01.1.1.02.0027“

Ove srijede u amfiteatru C Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu obilježit će se svečano potpisivanje Ugovora o radovima na rekonstrukciji zgrada FGAG Split u sklopu EU projekta „Implementacijom suvremene znanstveno-istraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji KK.01.1.1.02.0027“ (INFRA FGAG).

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu nositelj je projekta „Implementacijom suvremene znanstveno-istraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji KK.01.1.1.02.0027“ (INFRA FGAG). Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta iznosi 84.513.801,36 kn, od kojih se 82.772.609,88 kn financira iz bespovratnih sredstava EU.

Opći cilj projekta je organizacijskim reustrojem i unaprjeđenjem infrastrukture znanstveno-istraživačkog sektora FGAG Split doprinijeti razvoju znanstveno-istraživačke djelatnosti Sveučilišta u Splitu te šire lokalne i regionalne zajednice Jadranske Hrvatske, s naglaskom na pametnu specijalizaciju u području ekološki prihvatljivih tehnologija, opreme i naprednih materijala te ekološki prihvatljivih prometnih rješenja.

Provedbom projekta u razdoblju od 1. lipnja 2018. do 1. siječnja 2021. godine podići će se razina znanstveno-istraživačkih radova, projekata, inovacija i patentnih prijava u područjima zelene i održive gradnje, brige za okoliš te održivog planiranja inteligentnih gradova i transporta.

Projektom će se provoditi aktivnosti organizacijske reforme, rekonstrukcija – dogradnje laboratorija FGAG u Žrnovnici, rekonstrukcija postojećih građevina FGAG u Splitu, nabavka znanstvene opreme, kao i aktivnosti promidžbe i vidljivosti te upravljanja projektom i administracije.

Na svečanosti u srijedu 19. lipnja bit će predstavljene aktivnosti i ciljevi projekta te će se potpisati Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji postojećih građevina FGAG (Zgrade A, B i C), između naručitelja Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i izvođača tvrtke Čulić Elektro Centar d.o.o. u vrijednosti od 16.066.645,20 kn bez PDV-a, odnosno 20.083.306,49 kn s PDV-om.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

CopenHill je najčišća spalionica za energiju iz otpada na svijetu

Danska arhitektonska tvrtka BIG (Bjarke Ingels Group) dovršila je izgradnju futurističkog zdanja „najčišće spalionice za energiju iz otpada na svijetu“ na čijem se vrhu nalazi umjetna skijaška staza otvorena tijekom cijele godine.

2. ZORH Susret u Splitu

2. ZORH Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj održat će se od 26.-27. travnja 2019. godine na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu.

Grad Split kroz EU projekt CitiEnGov postavio pametnu javnu rasvjetu

Grad Split s partnerima provodi EU projekt CitiEnGov „Cities for a Good Energy Governance“ u sklopu 1. poziva Programa Interreg - Central Europe. Programski prioritet ovog projekta je stvaranje gradova i regija u srednjoj Europi s niskim emisijama ugljika u atmosferu i specifičnim ciljem izrade lokalnih strategija održive energetike.

Heineken Hrvatska uvodi LED rasvjetu u Karlovačku pivovaru

Nakon niza zelenih investicija – gradnje zelenog skladišta, postavljanja solarnih panela te unaprjeđenja procesa punjenja piva, Heineken Hrvatska zamijenit će halogenu rasvjetu u svojoj pivovari u Karlovcu učinkovitijom LED rasvjetom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER