Krenula brodska linija Rijeka – Zadar s pristajanjem na Krku, Rabu i Pagu

Rijeka i Zadar (konačno) povezani ljetnom brodskom linijom!

Nova brodska linija tvrtke G&V Line Iadera povezivat će Rijeku i Zadar uz online prodaju karata svakog dana od 15. lipnja do 15. rujna 2019. uz pristajanje na Krku (Krk), Rabu (Lopar) i Pagu (Novalja).

Kao što smo najavili početkom travnja, u subotu 15. lipnja, s prometovanjem je započela brzobrodska linija između Rijeke i Zadra s pristajanjem na otocima Krk, Rab i Pag. Liniju će do 15. rujna održavati brodarska tvrtka G&V Line Iadera, a njome se iz Rijeke do Zadra, odnosno s Kvarnera do Dalmacije (ili obratno), može stići za svega četiri sata i to za cijenu od 190 kuna. Osim povezanosti ova dva grada, linija brojnim turistima nudi mogućnost dnevnih izleta na otoke Krk, Rab i Pag jer svakodnevno prometuje u oba smjera.

Klimatizirani brzi brod Melita, kapaciteta do 180 putnika, kreće iz Rijeke ujutro u 08:15, a u 16:15 iz Zadra, s pristajanjima u Krku, Loparu (Rab) i Novalji (Pag).

Red plovidbe i cjenik možete preuzeti na ovoj poveznici.

Podsjetimo, krajem prošle godine izvijestili smo i o mogućnosti povratka zaboravljene izravne brodske linije iz Zadra za Šibenik i Split, kojom se putovalo još prije 120 godina, no na tu ćemo liniju prema obavijesti Agencije za obalni linijski promet pričekati do sljedeće godine.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Veneciju je pogodio najveći plimni val u posljednje 53 godine

Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro planira proglasiti izvanredno stanje nakon što je grad pogodila druga najveća razina mora (aqua alta) otkad se provode mjerenja. Pod vodom je 85 % grada, pa tako i bazilika sv. Marka te brojni trgovi i ulice.

Povratak zaboravljene dalmatinske brodske veze

Nova polugodišnja brzobrodska linija iz Splita za Šibenik i Zadar trebala bi započeti 1. travnja 2019. godine, a njeno uvođenje predstavlja svojevrstan, makar i djelomičan povratak izravnih linija između tih triju luka kojima se putovalo još prije 120 godina.

ZaZeleni otok: Mali Iž

Udruga „Eko Zadar“ u sklopu projekta „ZaZeleni otok: Mali Iž“ organizira predavanje „Kako zazeleniti svoj smještajni objekt te ciljano zainteresirati eko-prijateljske goste” u suradnji s Eco bnb platformom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER