Rijeka i Zadar (konačno) povezani ljetnom brodskom linijom

Od Rijeke do Zadra svakodnevno od 15. lipnja do 15. rujna

Nova brodska linija tvrtke G&V Line Iadera povezivat će Rijeku i Zadar uz online prodaju karata svakog dana od 15. lipnja do 15. rujna 2019. uz pristajanje na Krku (Krk), Rabu (Lopar) i Pagu (Novalja).

Nakon što smo krajem prošle godine izvijestili o mogućnosti povratka zaboravljene izravne brodske linije iz Zadra za Šibenik i Split, kojom se putovalo još prije 120 godina, a koja će prema obavijesti Agencije za obalni linijski promet eventualno krenuti tek sljedeće godine, ipak jedna dobra vijest o ovoljetnom brodskom povezivanju Dalmacije i Kvarnera.

Tvrtka G&V Line Iadera najavila je uvođenje ovosezonske brodske linije između Rijeke i Zadra kojom će se za 190 kuna s Kvarnera do Dalmacije (ili obratno) moći stići za svega četiri sata. Osim povezanosti ova dva grada, linija će brojnim turistima nuditi mogućnost dnevnih izleta na otoke Krk, Rab i Pag jer će u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2019. svakodnevno prometovati u oba smjera.

Klimatizirani brzi brod Melita, kapaciteta do 180 putnika, kretat će iz Rijeke ujutro u 08:15 te iz Zadra u 16:15 sati, a ukupno trajanje putovanja na cijeloj relaciji je četiri sata. Red plovidbe i cjenik možete preuzeti na ovoj poveznici.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Povratak zaboravljene dalmatinske brodske veze

Nova polugodišnja brzobrodska linija iz Splita za Šibenik i Zadar trebala bi započeti 1. travnja 2019. godine, a njeno uvođenje predstavlja svojevrstan, makar i djelomičan povratak izravnih linija između tih triju luka kojima se putovalo još prije 120 godina.

ZaZeleni otok: Mali Iž

Udruga „Eko Zadar“ u sklopu projekta „ZaZeleni otok: Mali Iž“ organizira predavanje „Kako zazeleniti svoj smještajni objekt te ciljano zainteresirati eko-prijateljske goste” u suradnji s Eco bnb platformom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER