Rijeka i Zadar (konačno) povezani ljetnom brodskom linijom

Od Rijeke do Zadra svakodnevno od 15. lipnja do 15. rujna

Nova brodska linija tvrtke G&V Line Iadera povezivat će Rijeku i Zadar uz online prodaju karata svakog dana od 15. lipnja do 15. rujna 2019. uz pristajanje na Krku (Krk), Rabu (Lopar) i Pagu (Novalja).

Nakon što smo krajem prošle godine izvijestili o mogućnosti povratka zaboravljene izravne brodske linije iz Zadra za Šibenik i Split, kojom se putovalo još prije 120 godina, a koja će prema obavijesti Agencije za obalni linijski promet eventualno krenuti tek sljedeće godine, ipak jedna dobra vijest o ovoljetnom brodskom povezivanju Dalmacije i Kvarnera.

Tvrtka G&V Line Iadera najavila je uvođenje ovosezonske brodske linije između Rijeke i Zadra kojom će se za 190 kuna s Kvarnera do Dalmacije (ili obratno) moći stići za svega četiri sata. Osim povezanosti ova dva grada, linija će brojnim turistima nuditi mogućnost dnevnih izleta na otoke Krk, Rab i Pag jer će u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2019. svakodnevno prometovati u oba smjera.

Klimatizirani brzi brod Melita, kapaciteta do 180 putnika, kretat će iz Rijeke ujutro u 08:15 te iz Zadra u 16:15 sati, a ukupno trajanje putovanja na cijeloj relaciji je četiri sata. Red plovidbe i cjenik možete preuzeti na ovoj poveznici.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Kokosove otoke nastanjuje 600 stanovnika i 414 milijuna komada plastike

Plastici za osvajanje cijelog svijeta nije trebalo puno duže od jednog stoljeća, no čini se kako joj je za njegovo golemo onečišćenje trebalo daleko manje vremena. Da je dospjela i u najudaljenije dijelove svijeta potvrđuje istraživanje morske biologinje dr. Jennifer Lavers i njezinih suradnika. 

Povratak zaboravljene dalmatinske brodske veze

Nova polugodišnja brzobrodska linija iz Splita za Šibenik i Zadar trebala bi započeti 1. travnja 2019. godine, a njeno uvođenje predstavlja svojevrstan, makar i djelomičan povratak izravnih linija između tih triju luka kojima se putovalo još prije 120 godina.

U Rijeci zasvijetlio prvi „ženski“ semafor!

Rijeka je postala prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio „ženske semafore“, čime je još jednom potvrdio reputaciju otvorenog grada spremnog za inovacije i otvorenog za različitost, javlja portal Moja Rijeka.

Rijeka: Do sredine 2020. teretni željeznički promet kroz centar grada

Lučka uprava Rijeka i HŽ Infrastruktura obavijestili su da se zbog radova na željezničkom kolodvoru Brajdica, od ponedjeljka, 6. kolovoza 2018. godine uvodi nova regulacija željezničkog prometa u ulicama Riva i Ivana Zajca te u Ulici Šetalište XIII. divizije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER