Supetar: Za uspjeh refereduma bilo je potrebno još samo 137 birača

U Supetru je u nedjelju 9. lipnja održan referendum „protiv“ bračkog smeća

Ranije ove godine gradonačelnica Ivana Marković oštro se usprotivila Odluci Ministarstva okoliša o zatvaranju deponija Košer i prihvaćanju otpada s cijelog otoka Brača na supetarskom deponiju Kupinovica, a Gradsko vijeće Grada Supetra donijelo je potom odluku o raspisivanju lokalnog referenduma.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković se u svojoj objavi na Facebooku zahvalila svim građanima koji su u nedjelju 9. lipnja izašli na referendum protiv prihvaćanja otpada svih jedinica lokalne samouprave s otoka Brača na supetarskom gradskom deponiju Kupinovica i s 99,33 % potvrdili jednoglasan stav Gradskog vijeća. Nažalost, za obvezujuću odluku referenduma bila je potrebna izlaznost još 137 birača (od ukupno 4.198).

Podsjetimo, odlukom o raspisivanju lokalnog referenduma od 7. svibnja 2019. godine Gradsko vijeće Grada Supetra omogućilo je svojim građanima da se na demokratski način izjasne o tome žele li da supetarsko odlagalište otpada Kupinovica postane odlagalište otpada ostalih jedinica lokalne samouprave na Braču.

„Nadam se da će gotovo jednoglasna volja građana biti potvrđena kroz odluku Gradskog vijeća“, napisala je Ivana Marković. „Moram istaknuti kako nisam razočarana rezultatom... još se učimo demokraciji i ovo vidim kao tek jednu od lekcija na putu da postanemo aktivno i odgovorno društvo. Građane smo pozvali da nam se priključe u rješavanju bitnog problema i građani su se odazvali našem pozivu na što sam iznimno ponosna. Ovo nipošto nije kraj naše borbe za čist okoliš i budućnost naše djece, ovo je tek njen početak! Još jednom hvala svima koji su izašli!“

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Referednum protiv bračkog smeća održava se 9. lipnja

Odlukom o raspisivanju lokalnog referenduma od 7. svibnja 2019. godine Gradsko vijeće Grada Supetra omogućilo je građanima Supetra da se na najdemokratskiji mogući način izjasne o tome žele li da odlagalište otpada Kupinovica u vlasništvu grada Supetra, postane odlagalište otpada ostalih jedinica lokalne samouprave na Braču.

Supetar ne želi primati smeće cijelog otoka Brača

Gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković oštro se usprotivila Odluci Ministarstva okoliša o zatvaranju deponija „Košer” i prihvaćanju otpada svih jedinica lokalne samouprave na otoku Braču na supetarski gradski deponij „Kupinovica”.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER