ZaZeleni otok: Mali Iž

Predavanje će se održati u četvrtak 6. lipnja 2019. u Malom Ižu

Udruga „Eko Zadar“ u sklopu projekta „ZaZeleni otok: Mali Iž“ organizira predavanje „Kako zazeleniti svoj smještajni objekt te ciljano zainteresirati eko-prijateljske goste” u suradnji s Eco bnb platformom.

Predavanje će se održati u četvrtak 6. lipnja 2019. u Malom Ižu, Komoševa - prostor ispod ambulante, s početkom u 18 sati.

Ovim predavanjem lokalni vlasnici smještajnih, ali i ugostiteljskih objekata i drugi dionici u turizmu lokalne zajednice, upoznat će se s procesom ozelenjivanja poslovanja i ciljanog promoviranja svojih smještajnih objekata putem Ecobnb platforme koja iznajmljivačima donosi mogućnost direktnog marketinga prema ekološki osviještenim gostima.

Svrha predavanja je i uputiti sve dionike u turizmu kako postojeće goste educirati o tome da postanu odgovorni turisti, da traže „zelene” destinacije i ekološki prihvatljiv smještaj. S obzirom da opredjeljenje za razvoj zelenog turizma zahtijeva angažman čitave lokalne zajednice, na predavanju će biti riječi i o koracima koje, ne samo iznajmljivači, već i drugi dionici u turizmu, mogu poduzeti kako bi svoje mjesto učinili zelenom turističkom destinacijom.

Predavačica Nastja Logar, zastupnica je Ecobnb platforme u Hrvatskoj.

  • Eko Zadar / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Premijer Plenković obišao CGO Biljane Donje

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao je danas CGO Biljane Donje, najveći od četiri postojeća hrvatska centra za gospodarenje otpadom i vrijedan gotovo 90 milijuna eura, a koji je danas pušten u probni rad.

Jadranka hoteli - prvi hrvatski lanac hotela s certifikatom ISO 50001:2018

Na svečanoj dodjeli u Hotelu Bellevue lošinjskim Jadranka hotelima uručen je certifikat ISO 50001:2018. Time su Jadranka hoteli postali prvi lanac hotela u Hrvatskoj sa ISO 50001:2018 certifikatom, što potvrđuje predanost lošinjske tvrtke održivom razvoju. Kako bi dobili djelotvoran alat za učinkovito upravljanje energijom, koji uključuje i zaštitu okoliša, Jadranka hoteli prošli su zahtjevan audit sustava upravljanja energijom koji je provela tvrtka SGS Adriatica iz Italije.

Regionalni dani EU fondova u Zadru

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova i Gradom Zadrom organizira informativno-edukativno događanje s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER