Suradnja s mladima za ostvarenje Agende 2030

30. svibnja u Stablu znanja Studentskog centra

U četvrtak 30. svibnja 2019. godine od 10.30 do 12 sati održat će se panel „Suradnja s mladima za ostvarenje Agende 2030“ u Stablu znanja Studentskog centra (Savska 25, Zagreb).

Panel će moderirati Petra Ledinek iz Fox Networks Group Hrvatska i voditeljica projekta „Planet ili plastika“ National Geographica, a sudionici panela su:

  • mr.sc. Roman Ozimec, član autorskog tima pripreme nacionalne strategije prilagodbe klimatskim promjenama i predsjednik Društva za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske
  • Dunja Mazzocco Drvar, meteorologinja RTL Hrvatska
  • Hrvoje Dragušica, voditelj održivog razvoja tvrtke IKEA Hrvatska
  • dr.sc. Deni Porej, direktor WWF Adria
  • Laura Skala, pokretačica School Strike 4 Climate Zagreb

te učenici koji su pobjedili u projektu Prva Generacija 2019. i učenici i učenice iz hrvatskih osnovnih i srednjih škola.

Nakon panel rasprave, veleposlanica Švedske NJ.E. Diana Helen Madunic otvorit će izložbu plakata koji se odnose na jedan od 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja, a koji se izravno ili neizravno dotiču klime i klimatskih promjena. Izložba će biti postavljena tijekom Europskog tjedna održivog razvoja od 30. svibnja do 5. lipnja u Studentskom centru u Zagrebu.

Panel je završni dio projekta Prva Generacija koji u Hrvatskoj provode Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u RH i organizacije civilnog društva WWF Adria, Terra Hub Hrvatska i ODRAZ, uz podršku dnevnika 24sata.

Prva Generacija je nastala iz inicijative koju je 2016. godine pokrenula švedska vlada, a kojoj je cilj podići razinu svjesnosti među mladima i edukatorima o Globalnim ciljevima održivog razvoja koje su države članice UN-a usvojile 2015. godine. U tri godine koliko se projekt provodi u njemu je ukupno sudjelovalo oko 100 osnovnih i srednjih škola i oko 400 učenika i učenica.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Stručnjaci se slažu, ušli smo u doba klimatske krize

„Jedno od područja koje se najbrže zagrijava na Zemlji je regija u kojoj živimo“ - uvodno je rekla Petra Ledinek iz Fox Networks Group Hrvatska na panelu „Suradnja s mladima za ostvarenje Agende 2030“ koji se održao u Stablu znanja Studentskog centra u četvrtak 30. svibnja 2019.

Svjetski dan oceana 2019.

Obilježavanjem ovogodišnjeg Svjetskog dana oceana nastoje se otkriti mogući načini za promicanje ravnopravnosti spolova u aktivnostima povezanim s oceanima kao što su znanstveno istraživanje mora, ribarstvo, rad na moru, migracije morem i trgovina ljudima te upravljanje morima.

Europski tjedan održivog razvoja 2019.

Sudjelujte u Europskom tjednu održivog razvoja (ETOR), koji se uspješno provodi već petu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja. Prošlogodišnji ETOR imao je 6.035 registriranih događaja koji su se odvijali u 34 europske zemlje! ODRAZ-Održivi razvoj zajednice koordinator je ove inicijative u Hrvatskoj.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER