Suradnja s mladima za ostvarenje Agende 2030

30. svibnja u Stablu znanja Studentskog centra

U četvrtak 30. svibnja 2019. godine od 10.30 do 12 sati održat će se panel „Suradnja s mladima za ostvarenje Agende 2030“ u Stablu znanja Studentskog centra (Savska 25, Zagreb).

Panel će moderirati Petra Ledinek iz Fox Networks Group Hrvatska i voditeljica projekta „Planet ili plastika“ National Geographica, a sudionici panela su:

  • mr.sc. Roman Ozimec, član autorskog tima pripreme nacionalne strategije prilagodbe klimatskim promjenama i predsjednik Društva za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske
  • Dunja Mazzocco Drvar, meteorologinja RTL Hrvatska
  • Hrvoje Dragušica, voditelj održivog razvoja tvrtke IKEA Hrvatska
  • dr.sc. Deni Porej, direktor WWF Adria
  • Laura Skala, pokretačica School Strike 4 Climate Zagreb

te učenici koji su pobjedili u projektu Prva Generacija 2019. i učenici i učenice iz hrvatskih osnovnih i srednjih škola.

Nakon panel rasprave, veleposlanica Švedske NJ.E. Diana Helen Madunic otvorit će izložbu plakata koji se odnose na jedan od 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja, a koji se izravno ili neizravno dotiču klime i klimatskih promjena. Izložba će biti postavljena tijekom Europskog tjedna održivog razvoja od 30. svibnja do 5. lipnja u Studentskom centru u Zagrebu.

Panel je završni dio projekta Prva Generacija koji u Hrvatskoj provode Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u RH i organizacije civilnog društva WWF Adria, Terra Hub Hrvatska i ODRAZ, uz podršku dnevnika 24sata.

Prva Generacija je nastala iz inicijative koju je 2016. godine pokrenula švedska vlada, a kojoj je cilj podići razinu svjesnosti među mladima i edukatorima o Globalnim ciljevima održivog razvoja koje su države članice UN-a usvojile 2015. godine. U tri godine koliko se projekt provodi u njemu je ukupno sudjelovalo oko 100 osnovnih i srednjih škola i oko 400 učenika i učenica.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Svjetski dan voda 2023.: „Ubrzavanje promjena“

Svjetski dan voda obilježava se dana 22. ožujka već tridesetu godinu zaredom s ciljem podizanja svijesti i skretanja globalne pozornosti na značaj i važnost voda i vodnih resursa, njihove zaštite te promicanja održivog korištenja. Obilježavanje Svjetskog dana voda predloženo je na Konferenciji o okolišu i razvoju Ujedinjenih naroda u Brazilu 1992. godine.

Stručnjaci se slažu, ušli smo u doba klimatske krize

„Jedno od područja koje se najbrže zagrijava na Zemlji je regija u kojoj živimo“ - uvodno je rekla Petra Ledinek iz Fox Networks Group Hrvatska na panelu „Suradnja s mladima za ostvarenje Agende 2030“ koji se održao u Stablu znanja Studentskog centra u četvrtak 30. svibnja 2019.

Uključite se u Europski tjedan održivog razvoja 2022. i prijavite svoje aktivnosti!

Aktivno se uključite i sudjelujte u osmom po redu Tjednu održivog razvoja, koji će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2022. Vrhunac Tjedna održat će se od 20. do 26. rujna. Sudjelujte i prijavite svoje aktivnosti vezane za održivi razvoj i ciljeve održivog razvoja i postanite dio ove europske inicijative!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER