ZMAG-ova radionica pčelarstva

Ako se želite upoznati sa svijetom pčela, ovo je prava radionica za vas

ZMAG-ova radionica pčelarstva pod vodstvom OPG-a Tomislav Antolčić uvodi vas u svijet pčela i otkriva tajne pčelarenja

Radionica pčelarstva, u organizaciji ZMAG-a i pod vodstvom OPG-a Tomislav Antolčić, održat će se 18. svibnja od 10 do 14 sati na Recikliranom imanju u Vukomeriću.

OPG Tomislav Antolčić poznat je po svojoj 80-godišnjoj tradiciji pčelarenja. Pradjed Franjo Čunčić počeo se baviti pčelarstvom 1935. godine za vlastite potrebe, a tokom godina počeo je i proizvoditi med za prodaju. Svo znanje i vještine proizvodnje meda, kao i tajne pčelarstva prenosile su se s koljena na koljeno, sve do danas, do Tomislava koji sa svojom obitelji nastavlja tradiciju pčelarenja. Uz med, pelud i propolis i ponudi imaju i mješavine meda za poboljšanje imuniteta te med s raznim dodacima. Tijekom godina njihovi proizvodi dobili su brojna priznanja, diplome i nagrade.

Foto: OPG Tomislav Antolčić

Radionica će biti podijeljena na teorijski i praktični dio, a polaznici će imati priliku doznati više o biologiji pčela, tipu košnica i vrsti meda, posjetiti pčelinjak i raditi s pčelama (čuvat će vas zaštitni šeširi), a na kraju – i zasladiti se raznim vrstama meda. Radionica je ograničena na 15 polaznika.

Cijena radionice: 200 kn

Prijave su moguće putem online obrasca.

Radionicu pčelarstva sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

ZMAG / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U nedostatku pčela, njujorški voćnjak jabuka oprašen je dronom

Njujorški poljoprivrednici primijetili su da se broj pčela u njihovim voćnjacima svake godine sve više smanjuje. Naime, sa smanjenim oprašivanjem smanjuje se i prinos plodova. Kao rješenje ovog problema javio se „dron oprašivač“ koji raspršuje pelud po stablima. To je odlično rješenje za smanjeno prirodno oprašivanje, no zaobilazi glavni problem - nestanak pčela.

Zašto je Walmart patentirao autonomne pčele robote?

Američka multinacionalna korporacija za maloprodaju Walmart, koja upravlja lancima velikih diskontnih robnih kuća i supermarketa, nedavno je podnijela patent za autonomne pčele robote. Ako ste mislili da je riječ o zapletu neke tv serije, prevarili ste se. Tehnički, riječ je o dronovima oprašivačima koji bi se mogli koristiti za oprašivanje usjeva baš kao prave pčele.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER