Trening o Planovima održive urbane mobilnosti SUMP 2.0 u Rijeci

Naglasak edukacije bit će na interaktivnom i terenskom radu te aktualnim temama planiranja prometa

Mreža za održivu mobilnost u gradovima CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE i Grad Koprivnica, hrvatski partner europskog projekta CIVITAS Prosperity pozivaju predstavnike gradova i ostale dionike uključene u integrirano planiranje prometa da se prijave na besplatni trening o Planovima održive urbane mobilnosti.

Trening o Planovima održive urbane mobilnosti SUMP 2.0 održat će se od 3. do 4. lipnja 2019. u Rijeci (Kampus Sveučilišta u Rijeci, Građevinski fakultet). Broj sudionika je ograničen, a prijave su otvorene do 27. svibnja 2019.

Sudjelovanje na besplatnoj edukaciji, na čelu s domaćim predavačima, otvoreno je za najviše 30 sudionika iz Hrvatske. Naglasak će biti na interaktivnom i terenskom radu te aktualnim temama planiranja prometa, kao što su:

  • stanje i budućnost Planova održive urbane mobilnosti (SUMP);
  • kako dobiti političku podršku za integrirano planiranje prometa;
  • kako se nositi sa SUMP-ovima u malim i srednjim gradovima;
  • kako povezati integrirani promet i prostorno planiranje;
  • kako komunicirati s javnošću i uključiti ih u pripremu i provedbu SUMP-ova;
  • korištenje javnih prostora u planiranju prometa;
  • pametno upravljanje prometa, prometna potražnja, parkirne politike.

Trening započinje 3. lipnja u 16 sati terenskim obilaskom grada i posjetom Rijeka prometu, a drugi dan se nastavlja nizom zanimljivih izlaganja domaćih predavača. Planirani završetak rada je u 16.30 sati.

Detaljan program preuzmite OVDJE.

Prijave se zaprimaju putem online prijavnice do ponedjeljka 27. svibnja 2019. Trošak smještaja i putovanja pokrivaju sudionici, dok trošak ručka 4. lipnja pokriva organizator.

Trening se održava na Kampusu Sveučilišta u Rijeci (Ul. Radmile Matejčić 3) u prostoru Građevinskog fakulteta, predavaonica G-209. Za sve koji dolaze osobnim automobilom, ispred Kampusa bit će osiguran besplatan parking.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Mali pojas je najbolje čuvana zelena tajna grada

Nekadašnja pariška željeznička pruga namijenjena za prijevoz robe i putnika, poznata pod imenom Mali pojas, prestala se koristiti 1934. godine i od tada je prepuštena bujanju divljeg života. Dijelovi stare željeznice postupno se otvaraju za javnost od 2007. godine i danas predstavljaju pravo utočište biološke raznolikosti. Trenutno je za šetače i rekreativce otvoreno nekoliko dionica u ukupnoj dužini od sedam kilometara.

Poziv na skup o održivoj urbanoj mobilnosti

Panel rasprava „Integrirani promet“ održava se dana 6. prosinca 2018. godine u 11 sati u HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb). Uz zanimljive prezentacije i primjere dobre prakse, saznajte što se po pitanju održive mobilnosti radi u gradu Zagrebu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER