Trening o Planovima održive urbane mobilnosti SUMP 2.0 u Rijeci

Naglasak edukacije bit će na interaktivnom i terenskom radu te aktualnim temama planiranja prometa

Mreža za održivu mobilnost u gradovima CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE i Grad Koprivnica, hrvatski partner europskog projekta CIVITAS Prosperity pozivaju predstavnike gradova i ostale dionike uključene u integrirano planiranje prometa da se prijave na besplatni trening o Planovima održive urbane mobilnosti.

Trening o Planovima održive urbane mobilnosti SUMP 2.0 održat će se od 3. do 4. lipnja 2019. u Rijeci (Kampus Sveučilišta u Rijeci, Građevinski fakultet). Broj sudionika je ograničen, a prijave su otvorene do 27. svibnja 2019.

Sudjelovanje na besplatnoj edukaciji, na čelu s domaćim predavačima, otvoreno je za najviše 30 sudionika iz Hrvatske. Naglasak će biti na interaktivnom i terenskom radu te aktualnim temama planiranja prometa, kao što su:

  • stanje i budućnost Planova održive urbane mobilnosti (SUMP);
  • kako dobiti političku podršku za integrirano planiranje prometa;
  • kako se nositi sa SUMP-ovima u malim i srednjim gradovima;
  • kako povezati integrirani promet i prostorno planiranje;
  • kako komunicirati s javnošću i uključiti ih u pripremu i provedbu SUMP-ova;
  • korištenje javnih prostora u planiranju prometa;
  • pametno upravljanje prometa, prometna potražnja, parkirne politike.

Trening započinje 3. lipnja u 16 sati terenskim obilaskom grada i posjetom Rijeka prometu, a drugi dan se nastavlja nizom zanimljivih izlaganja domaćih predavača. Planirani završetak rada je u 16.30 sati.

Detaljan program preuzmite OVDJE.

Prijave se zaprimaju putem online prijavnice do ponedjeljka 27. svibnja 2019. Trošak smještaja i putovanja pokrivaju sudionici, dok trošak ručka 4. lipnja pokriva organizator.

Trening se održava na Kampusu Sveučilišta u Rijeci (Ul. Radmile Matejčić 3) u prostoru Građevinskog fakulteta, predavaonica G-209. Za sve koji dolaze osobnim automobilom, ispred Kampusa bit će osiguran besplatan parking.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Slatka toplina bečkih Manner napolitanki

Poznato je da čokolada usrećuje, a ova tvornica jednostavno zrači srećom i zadovoljstvom svih svojih djelatnika koje smo tamo vidjeli i s njima pričali. Sa slatkim tajnama Mannera upoznala nas je i kroz tvornicu provela gospođa Karin Steinhart s kojom smo razgovarali o proizvodnji toplinske energije kojom se opskrbljuje čak 600 kućanstava u 16. i 17. bečkom okrugu.

Poziv na skup o održivoj urbanoj mobilnosti

Panel rasprava „Integrirani promet“ održava se dana 6. prosinca 2018. godine u 11 sati u HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb). Uz zanimljive prezentacije i primjere dobre prakse, saznajte što se po pitanju održive mobilnosti radi u gradu Zagrebu.

3. CIVINET Forum u Varaždinu

Varaždinska županija i mreža za održivu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE pozivaju vas na 3. CIVINET Forum koji će se održati 15. lipnja 2018. u Varaždinu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER