Provedba Globalnih ciljeva održivog razvoja u EU-u

EU izbori i EGSO - Panel rasprava s predstavnicima registriranih lista o provedbi Globalnih ciljeva održivog razvoja

Članovi Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) iz Hrvatske pozivaju na panel raspravu s predstavnicima lista registriranih za izbore za Europski parlament na temu Provedba Globalnih ciljeva održivog razvoja u EU-u, koja će se održati dana 13. svibnja 2019. u Hrvatskoj obrtničkoj komori (Ilica 49/II, Zagreb) s početkom u 10 sati.

U duhu zajedničke deklaracije predsjednika Europskog parlamenta Tajanija i predsjednika EGSO-a Jahiera, od 5. prosinca 2018., hrvatski članovi EGSO-a organiziraju događanje u Hrvatskoj povodom europskih izbora.

EGSO kao jedinstveno savjetodavno tijelo institucija EU-a, koje predstavlja organizirano civilno društvo na svim područjima građanskog, gospodarskog i društvenog života, bavi se i promišlja o budućnosti Europe.

Ovom prilikom EGSO se želi fokusirati na 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja UN-a i od kandidata za Europski parlament čuti stavove o načinu uključivanja tih ciljeva u europske javne politike te njihovog provođenja, kao i o dokumentu Europske komisije „Prema održivoj Europi do 2030.“ iz siječnja 2019.

Program će se odvijati u formatu moderiranog panela, podijeljenog u četiri teme: gospodarstvo, ljudski kapital i društvo, okoliš i dobra vladavina. Sudjelovanje se može prijaviti do 9. svibnja 2019. putem ove poveznice.

EGSO / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

DHMZ: Onečišćenje lebdećim česticama 28. - 30. ožujka 2020.

S promjenom vremenske situacije i priljevom hladnijeg zraka sa sjeverozapada u Hrvatskoj se očekuje značajno poboljšanje stanja kvalitete zraka, a utjecaj prijenosa lebdećih čestica s azijskog kontinenta će prestati, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod.

Panel rasprava o zajedničkim prostorima stvaranja

Što su to zajednički prostori stvaranja, popularni kao maker spaces i koje su ključne karakteristike takvih prostora saznajte na panel raspravi o zajedničkim prostorima stvaranja - inkubatorima pokretanja poslovanja, koja će se održati 17. svibnja 2019. u HKD Napredak, Bogovićeva 1, Zagreb, s početkom u 11 sati. Pridružite se, informirajte i pokrenite nešto svoje!

Grad Šibenik definirao poticajne mjere za poduzetnike u staroj gradskoj jezgri

Na prijedlog Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, Grad Šibenik je definirao mjere za olakšanje poslovanja poduzetnicima koji posluju na području stare gradske jezgre, a za vrijeme trajanja građevinskih radova na izgradnji podzemne garaže i uređenja glavnog gradskog trga Poljana.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER