Panel rasprava o zajedničkim prostorima stvaranja

Sudjelovanje je potrebno prijaviti do 15. svibnja 2019.

Što su to zajednički prostori stvaranja, popularni kao maker spaces i koje su ključne karakteristike takvih prostora saznajte na panel raspravi o zajedničkim prostorima stvaranja - inkubatorima pokretanja poslovanja, koja će se održati 17. svibnja 2019. u HKD Napredak, Bogovićeva 1, Zagreb, s početkom u 11 sati. Pridružite se, informirajte i pokrenite nešto svoje!

Svrha skupa je informirati o inovativnom pristupu u poticanju poduzetništva kolaborativnim razvojem kreativnih ideja i prototipova u zajedničkim prostorima stvaranja.

Dodatno, zajednički prostori stvaranja u školama potiču mlade ljude na istraživanje svojih interesa, uče kako koristiti nove alate (fizičke i virtualne) i razvijaju kreativne projekte. Na skupu će se razgovarati o primjerima dobre prakse, kako javnim politikama potaknuti razvoj takvih prostora te kako ih u gradovima financirati iz sredstava EU-a.

U prvom dijelu panela ukratko će biti predstavljen projekt "Urban M" i koncept "maker space". Zatim će sudionici moći saznati kako program međuregionalne suradnje URBACT može doprinijeti zajedničkim prostorima stvaranja. U nastavku će biti održana rasprava u kojoj sudjeluju Marko Helfrih (Zagrebački inovacijski centar - ZICER), Paolo Zanzerović, (IRIM - Institut za razvoj i inovativnost mladih/Croatian Makers), Deborah Hustić (Radiona / Zagreb Makerspace), Mirka Jozić (Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša-čeka se potvrda) i Zrinko Rebrina (Grad Zagreb, Ured za programe i projekte Europske unije).

Panel raspravu organiziraju zajedno Interreg projekt Urban M i Udruga gradova u RH (nacionalna točka Programa Urbact).

PRIJAVA - Sudjelovanje je potrebno prijaviti do 15. svibnja 2019. putem sljedeće poveznice.

Program rada dostupan je OVDJE.

Za eventualna dodatna pitanja pošaljite upit na e-mail ured@odraz.hr

Cilj projekta "Urban M - Suradnjom do novih kolaborativnih inovativnih rješenja", u kojem Grad Zagreb sudjeluje kao partner, bolja je podrška i razvijanje inovacijske infrastrukture kroz "zajedničke prostore stvaranja" (maker spaces), koji su osmišljeni kao mjesto okupljanja ljudi različitih znanja i kompetencija, čijom se suradnjom dolazi do novih ideja i inovativnih proizvoda.

VEZANE VIJESTI

Pokrenute Online tržnice Grada Zagreba

Online tržnice Grada Zagreba nova je platforma koja neposredno povezuje kupce i lokalne proizvođače domaće hrane s područja Zagreba i okolice, a pokrenuta je s ciljem olakšanja njihova poslovanja koje je ugroženo krizom koronavirusa.

Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti

Kako se promet planira u Švicarskoj? Zaostaje li Hrvatska za zapadnom Europom u planiranju održivog prometa? Znači li više biciklista i pješaka na ulicama i više nesreća? Odgovore na ta i ostala pitanja možete dobiti na stručnom skupu pod nazivom „Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti“.

Sigurnost nemotoriziranog prometa važna je tema u planiranju održive mobilnosti

Udruge ODRAZ - Održivi razvoj zajednice i Sindikat biciklista te Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizirali su stručni skup pod nazivom „Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti“ na kojem su govorili planeri i donositelji odluka, kao i sami korisnici prometne infrastrukture.

Provedba Globalnih ciljeva održivog razvoja u EU-u

Članovi Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) iz Hrvatske pozivaju na panel raspravu s predstavnicima lista registriranih za izbore za Europski parlament na temu Provedba Globalnih ciljeva održivog razvoja u EU-u, koja će se održati dana 13. svibnja 2019. u Hrvatskoj obrtničkoj komori (Ilica 49/II, Zagreb) s početkom u 10 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER