Bicikliranjem do zdravlja

Studenti 1. i 2. godine Medicinskog fakulteta imaju dodatan razlog za sudjelovanjem jer se svaki dolazak na Jarun boduje za nastavu Tjelesne kulture

Stiglo je proljeće, vrijeme je da izvadite bicikle iz garaže i uputite se u prirodu! Sekcija za promociju pravilne prehrane i zdravlja Medicinskog fakulteta Sveučilištu u Zagrebu poziva vas na bicikliranje na Jarunu svake nedjelje tijekom mjeseca svibnja.

Budući da se naša zemlja suočava s rastućim problemima debljine i kroničnih nezaraznih bolesti, koji nastaju kao posljedica nezdravih načina života, promocija sporta je osobito važna. Upravo se biciklizam pokazao kao idealan sport jer može biti alternativa javnom prijevozu ili automobilu kao prijevoznom sredstvu do faksa ili posla i tako se može lako implementirati u svakidašnji život.

S ciljem poticanja studentske, ali i opće populacije na svakodnevno korištenje bicikla, Sekcija za promociju pravilne prehrane i zdravlja Medicinskog fakulteta Sveučilištu u Zagrebu odlučila se na organizaciju okupljanja svake nedjelje tijekom mjeseca svibnja u 17 sati na jezeru Jarun kod glavnoga ulaza (Hrgovići).

Nakon odvožene rute oko jezera uz popratnu glazbu, planira se nastavak druženja i uživanja u prirodi. Svi oni koji akciju podrže sve 4 nedjelje, imat će mogućnost sudjelovanja u nagradnoj igri i osvajanja jedne od simboličnih nagrada. Uz to posljednje nedjelje u svibnju očekuju vas i članovi Bike sekcije KSETa koji će besplatno popravljati vaše ljubimce na dva kotača te vršiti antropometrijska mjerenja na pametnoj vagi (postotak masnoga i mišićnoga tkiva, BMI, visceralne masnoće i bazalni metabolizam) kako biste doznali više o vlastitom zdravlju.

Dana 12. svibnja bicikliranju se pridružuju i članovi studentske udruge EMSA Zagreb, koji će organizirati Bolnicu za medvjediće za mlade nade biciklizma, a u organizaciji Sindikata biciklista danas će se na Medicinskom fakultetu, prije početka cijelog projekta, održati predavanje na temu sigurnosti u prometu.

Studenti 1. i 2. godine Medicinskog fakulteta imaju jedan dodatan razlog za sudjelovanjem jer se svaki dolazak na Jarun boduje za nastavu Tjelesne kulture!

Kako biste doznali više detalja vezanih uz projekt, pratite obavijesti na Facebook događaju Bicikliranjem do zdravlja!

Projekt podržavaju i sudjeluju u organizaciji:

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zagreb među europskim metropolama koje će najviše pogoditi globalno zatopljenje

Zagreb se ubraja među glavne gradove EU-a koje će najviše pogoditi globalno zatopljenje. To pokazuju rezultati nedavnog istraživanja kojim je obuhvaćeno 28 glavnih gradova svih država članica EU-a te Moskva, Oslo i švicarski Zürich. Za razliku od Zagreba većina europskih metropola već provodi niz mjera u borbi protiv klimatske krize, što je osobito došlo do izražaja ovog tjedna kada su se neke od njih uistinu dobro pripremile kako bi svojim stanovnicima i posjetiteljima olakšale ljetne vrućine.

Danas je Svjetski dan bicikla!

Vožnja biciklom je jednostavan, pouzdan, dostupan, čist i održiv način prijevoza, prikladan za svaku životnu dob, učinkovit za poboljšanje sigurnosti u prometu, a k tome je i kao aktivan način prijevoza pravi i učinkoviti „protuotrov“ štetnim zdravstvenim učincima našeg sjedilačkog načina života.

Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti

Kako se promet planira u Švicarskoj? Zaostaje li Hrvatska za zapadnom Europom u planiranju održivog prometa? Znači li više biciklista i pješaka na ulicama i više nesreća? Odgovore na ta i ostala pitanja možete dobiti na stručnom skupu pod nazivom „Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti“.

Sigurnost nemotoriziranog prometa važna je tema u planiranju održive mobilnosti

Udruge ODRAZ - Održivi razvoj zajednice i Sindikat biciklista te Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizirali su stručni skup pod nazivom „Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti“ na kojem su govorili planeri i donositelji odluka, kao i sami korisnici prometne infrastrukture.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER