Polovicom lipnja na pulske ulice stiže 12 novih autobusa

Novi moderno opremljeni autobusi osigurat će kvalitetniji javni gradski prijevoz

Dvanaest novih klimatiziranih autobusa u završnoj su fazi proizvodnje i uskoro stižu na pulske ulice. Bit će opremljeni i rampom za slabije pokretne osobe i sustavom video nadzora, a s ugrađenim euro 6 motorima značajno će utjecati na smanjenje onečišćenja okoliša.

Novi pulski autobusi nabavljaju se u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ pri čemu financiranje od strane EU-a iznosi 85 posto, dok se preostalih 15 posto financira od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Projekt je pokrenut na razini cijele Hrvatske, odnosno realizira se u gradovima koji imaju javni gradski prijevoz s osnovnim ciljem zamjene najstarijih autobusa u voznom parku prijevoznika.

Ugovor o dodjeli sredstava uručen je na sjednici Vlade održane 13. rujna 2018. godine u Puli, a nakon provedenog javnog nadmetanja odabran kao isporučitelj je odabrana tvrtka Autobusi d.o.o. iz Zagreba, koja će isporučiti 12 autobusa marke Iveco ukupne vrijednosti 16.830.000 kuna. Radi se o šest niskopodnih gradskih autobusa duljine 12 metara s troja vrata te šest nisko ulaznih autobusa s dvoja vrata.

„Uz izniman uloženi trud u navedenom projektu ovime je dokazano da je zajedništvom i upornošću angažiranih djelatnika Pulaprometa i resornog Ministarstva uz suradnju Grada Pule moguće doći do ostvarenja cilja. Željeli smo našim sugrađanima omogućiti kvalitetniji javni gradski prijevoz i to nam je bila misao vodilja. Budući se tako velike investicije ne mogu realizirati samo iz vlastitog proračuna, pravovremeno smo se pripremili i uključili u projekt i iskoristili sredstva EU fondova“, istaknuo je Igor Škatar direktor Pulaprometa d.o.o.

Osim na području grada Pule, novi autobusi osigurat će kvalitetnije prijevozne usluge i ostalim korisnicima iz Vodnjana, Fažane, Ližnjana i Medulina ali i svim posjetiteljima koji dolaze u navedene destinacije.

Grad Pula / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

München zabranjuje e-romobile u javnom prijevozu

Električni romobili uskoro više neće biti dopušteni u podzemnoj željeznici, tramvajima i autobusima, a tom odlukom minhenski prijevoznik Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG) slijedi primjere sve većeg broja europskih gradova.

Grad Pula podiže razinu kvalitete javnog gradskog prijevoza s 12 novih autobusa

Novi autobusi opremljeni EURO 6 motorima koji u Pulu stižu uoči nove turističke sezone značajno će pomladiti i modernizirati vozni park, dodatno povećati sigurnost javnog gradskog prijevoza te ono najvažnije, sukladno europskim preporukama, utjecat će na smanjenje onečišćenja okoliša.

Kraj potrage za kartama javnog prijevoza u glavnom gradu Češke

Od danas putnici na svim linijama Praškog javnog prijevoza (Dopravní podnik hlavního města Prahy - DPP) mogu kupiti karte bez korištenja gotovine putem 1200 samoposlužnih uređaja ugrađenih u svim autobusima, e-busevima i trolejbusima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER