Razvrstaj.me za ljepšu i čišću Hrvatsku

Aplikacija građanima olakšava prelazak na sustav selektivnog prikupljanja otpada

Aplikacija Razvrstaj.me Plus je verzija besplatne Razvrstaj.me aplikacije, prilagođena području pojedinog grada ili općine koja između ostalog sadrži dodatne mogućnosti kao što su: potpuna baza podataka sa svim vrstama otpada (više od 750 pojmova) prilagođena lokalnom sustavu odvojenog sakupljanja otpada, prikaz rasporeda odvoza otpada, lokacije i radno vrijeme reciklažnih dvorišta, prikaz lokacija zelenih otoka, itd.

Osim najveće baze otpada u Republici Hrvatskoj, aplikacija sadrži i niz drugih značajki poput interaktivnih karti s lokacijama zelenih otoka, interaktivnog pregleda rasporeda odvoza otpada, informacija o radu reciklažnih dvorišta te niz drugih informacija vezanih za sustav gospodarenja otpadom za područje određenog grada ili općine.

Kako smo izvijestili još prošle godine, Grad Pula je prvi grad u Hrvatskoj koji je pokrenuo ovu inovativnu aplikaciju koja građanima omogućava jednostavno svakodnevno snalaženje u razvrstavanju otpada. Zamišljena je kao asistent građanima kako bi na što jednostavniji način te što učinkovitije razvrstavali otpad na kućnom pragu te na jednom mjestu bili u mogućnosti saznati sve relevantne informacije vezane za sustav selektivnog prikupljanja otpada na pulskom području.

Svrha aplikacije je maksimalno olakšavanje prelaska na sustav selektivnog prikupljanja otpada svim građanima na području određenog grada ili općine čime mogu ostvariti značajne uštede te ispravnije odvajati određene proizvode i materijale za koje nisu sigurni gdje se i kako ispravno odlažu.

Aplikaciju je izradila tvrtka Reinvent j.d.o.o. iz Pule, iz koje napominju kako je riječ o web aplikaciji te da za razliku od već postojećih sličnih aplikacija ovu ipak nije potrebno instalirati, već se otvara u bilo kojem novijem web pregledniku. Aplikacija je prilagođena kako za osobna računala, tako i za mobilne i tablet uređaje te ju je moguće koristiti bilo kada i bilo gdje, na prostoru gdje postoji pristup internetu.

Podržite ovu aplikaciju svojim glasom i omogućite da implementacijom Razvrstaj.me Plus aplikacije i vaš grad ili općina postanu dio Razvrstaj.me priče za ljepšu i čišću Hrvatsku!

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Samoboru se otpad odvaja i u šetnji gradom

S ciljem poticanja građana Samobora na odvajanje otpada i u šetnji gradom, na deset lokacija javnih površina postavljeni su spremnici za odvojeno prikupljanje otpada.

Varaždin: Natjecanje kućanstava u razvrstavanju otpada

Grad Varaždin s ciljem upoznavanja građana s postignutim ciljevima i ostvarenim rezultatima u području gospodarenja otpadom provodi projekt PROMO ili punim nazivom „PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER