U Kastvu građani odsad mogu prijaviti nepropisno odbačeni otpad

Građani prijavljuju

U Kastvu je donijeta Odluka o uspostavi sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu i evidentiranju lokacija odbačenog otpada

Gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac donio je Odluku o uspostavi sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu i evidentiranju lokacija odbačenog otpada, a uz Odluku je propisan i obrazac za prijave građana.

Ukoliko građani uoče nepropisno odbačeni otpad odsad mogu izvršiti prijavu i to na način da ispune obrazac o nepropisno odbačenom otpadu i dostave ga elektroničkom poštom, faksom ili klasičnom poštom na adresu gradskog komunalnog poduzeća ili gradske uprave.

Hoće li susjed prijavljivati susjeda ostaje nam tek za vidjeti, no činjenica je kako još uvijek nemamo dovoljno razvijenu svijest oko razvrstavanja i odlaganja otpada, a nemarno i neodgovorno ponašanje moramo mijenjati.

  • Grad Kastav / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Na riječke ulice stižu pametni solarni spremnici za otpad

Komunalno društvo Čistoća Rijeka predstavilo je nove Bigbelly pametne solarne spremnike za odvojeno prikupljanje otpada. Od ukupno 12 novih kompleta spremnika, sedam će biti postavljeno u Rijeci te po jedan u Kostreni, Jelenju, Čavlima, Klani i Kastvu.

Kako su Krčani od smeća napravili – čudo

Krčani su s trenutnim udjelom odvojeno sakupljenog otpada od visokih 55 posto, od čega dio sami prerađuju, a dio „izvoze“, postali pravi hrvatski uzor. Iako je taj napredan sustav za krčku tvrtku Ponikve zasad ekonomski neisplativ, po otok je ekološki itekako isplativ, a benefite će najviše osjetiti Krčani čim proradi Marišćina, kada će cijene zbrinjavanja nerazvrstanog otpada deseterostruko porasti, piše riječki Novi list.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER