Regionalna konferencija „Energetska vizija za budućnost”

Srijeda, 3. travnja 2019.

Zagrebačka županija u suradnji s Poslovnim dnevnikom i REGEA-om organizira Regionalnu konferenciju pod nazivom „Energetska vizija za budućnost” koja će se održati u srijedu, 3. travnja 2019. godine u hotelu „International“ s početkom u 10:00 sati.

Konferenciju će pozdravnim govorima otvoriti glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš.

Nakon toga slijede prezentacije, a prvu će održati Velimir Kokot, pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju, koji će predstaviti rezultate dosadašnjih realiziranih projekata energetske obnove na području Zagrebačke županije. Drugu prezentaciju će održati Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) koji će prezentirati strategiju za buduće razdoblje i Dugoročni program izgradnje, dogradnje i obnove zgrada Zagrebačke županije.

Na panel diskusiji raspravljat će se o nacionalnoj energetskoj strategiji, mogućnostima za korištenje sredstava iz EU fondova u razdoblju 2021.-2027., realiziranim projektima i primjerima najbolje prakse.  Sudionici panela su: zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, ravnatelj REGEA-e Julije Domac, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Karlovačke županije Damir Jelić i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Zagrebačka županija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zelena akcija: Energetska strategija nas vodi u fosilnu budućnost

Strategija energetskog razvoja RH do 2030. godine vodi nas u novo desetljeće ulaganja u fosilnu infrastukturu, poput LNG terminala na Krku, Jadranko-jonskog plinovoda, daljnje eksploatacije nafte i plina u Slavoniji, Lici i Jadranu, dok potpuno ignorira globalnu klimatsku krizu, ističe se u priopćenju Zelene akcije.

Energetska budućnost Hrvatske

Na Konferenciji će se održati i dva okrugla stola „Hrvatska između sigurnosti i zelene budućnosti“ i „Energetske investicije u Hrvatskoj – što je to?“

Uključivanje građana u procese energetskog planiranja

Direktor MENEA-e Alen Višnjić i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek potpisali su partnerski sporazum te u nazočnosti župana Međimurske županije Matije Posavca predstavili projekt „ENES-CE – Povećanje kapaciteta javnih institucija u planiranju i provođenju lokalnih energetskih strategija i planova u suradnji s građanima“.

Inovativni pilot projekt opsežne transformacije montažnog vrtića

Grad Koprivnica provodi pilot projekt čiji je cilj isporučiti replikabilno rješenje za vanjsku, unutarnju, energetski učinkovitu i funkcionalnu transformaciju zgrade te će u 2019. godini implementirati osmišljeno rješenje na montažnoj zgradi vrtića u Koprivnici.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER