Štihanje? Ne, hvala!

Edukacija o održivom razvoju

U okviru programa „Edukacija mještana o održivom razvoju“, koji sufinancira Općina Kostrena, ove subote održat će se i zanimljivo predavanje o vrtlarenju bez prekopavanja.

Udruga Ekoregija Kostrena organizira predavanje o vrtlarenju bez prekopavanja pod nazivom „Štihanje? Ne, hvala“, koje će u Sportskoj dvorani Kostrena u subotu, 16. veljače s početkom u 10 sati održati autori knjige istoimenog naziva.

Mladi slovenski par - Tjaša Štruc, dipl.biolog i ekolog te Robert Špiler, dipl.ing.stroj. – živi jednostavnim životom u svojoj kućici od 17 kvadrata. Sami uzgajaju svoju eko hranu u „Vrtu obilja“, koristeći prokušane metode vrtlarstva bez prekopavanja.

Foto: Vrt obilja / Facebook

Nakon predavanja održat će se kratka edukacija pod nazivom „Staro sjeme - briga i čuvanje“, a u 12 sati kod glavnog ulaza u dvoranu bit će organizirana razmjena sjemenja među posjetiteljima. Ulaz je slobodan, dođite! 

Zadnja srijeda u mjesecu veljači rezervirana je za sajam eko proizvoda „Zeleni kostrenski samanj“, koji će se održati 27. veljače od 16 do 18 sati u predvorju Sportske dvorane Kostrena.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Na riječke ulice stižu pametni solarni spremnici za otpad

Komunalno društvo Čistoća Rijeka predstavilo je nove Bigbelly pametne solarne spremnike za odvojeno prikupljanje otpada. Od ukupno 12 novih kompleta spremnika, sedam će biti postavljeno u Rijeci te po jedan u Kostreni, Jelenju, Čavlima, Klani i Kastvu.

Kostreni 2 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.415.325,67 kuna uz sufinanciranje s čak 2.043.200,81 kuna bespovratnih europskih sredstava kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, što odgovara vrijednosti 85 % prihvatljivih troškova projekta i predstavlja maksimalni iznos potpore i dosad najveći ostvareni iznos sufinanciranja nekog projekta na koji se Općina Kostrena prijavila.

Održana treća klimatska konferencija otoka Krka

Po treći puta zaredom u Njivicama na otoku Krku sastali su se znanstvenici, političari i stručnjaci iz domene okoliša, energetike, turizma i poljoprivrede, a sve s ciljem davanja smjernica za osmišljavanje paradigme i modela održivosti otoka Krka, koji će se potom moći implementirati i na drugim hrvatskim otocima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER