Štihanje? Ne, hvala!

Edukacija o održivom razvoju

U okviru programa „Edukacija mještana o održivom razvoju“, koji sufinancira Općina Kostrena, ove subote održat će se i zanimljivo predavanje o vrtlarenju bez prekopavanja.

Udruga Ekoregija Kostrena organizira predavanje o vrtlarenju bez prekopavanja pod nazivom „Štihanje? Ne, hvala“, koje će u Sportskoj dvorani Kostrena u subotu, 16. veljače s početkom u 10 sati održati autori knjige istoimenog naziva.

Mladi slovenski par - Tjaša Štruc, dipl.biolog i ekolog te Robert Špiler, dipl.ing.stroj. – živi jednostavnim životom u svojoj kućici od 17 kvadrata. Sami uzgajaju svoju eko hranu u „Vrtu obilja“, koristeći prokušane metode vrtlarstva bez prekopavanja.

Foto: Vrt obilja / Facebook

Nakon predavanja održat će se kratka edukacija pod nazivom „Staro sjeme - briga i čuvanje“, a u 12 sati kod glavnog ulaza u dvoranu bit će organizirana razmjena sjemenja među posjetiteljima. Ulaz je slobodan, dođite! 

Zadnja srijeda u mjesecu veljači rezervirana je za sajam eko proizvoda „Zeleni kostrenski samanj“, koji će se održati 27. veljače od 16 do 18 sati u predvorju Sportske dvorane Kostrena.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Predstavljanje udruge Ekoregija Kostrena

U utorak 4. veljače 2020. u Dnevnom boravku susjedstva Kostrena (Narodna čitaonica, Sveta Lucija 14, Kostrena Sveta Lucija), jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u 18.30 sati održat će se predstavljanje udruge Ekoregija Kostrena.

Na riječke ulice stižu pametni solarni spremnici za otpad

Komunalno društvo Čistoća Rijeka predstavilo je nove Bigbelly pametne solarne spremnike za odvojeno prikupljanje otpada. Od ukupno 12 novih kompleta spremnika, sedam će biti postavljeno u Rijeci te po jedan u Kostreni, Jelenju, Čavlima, Klani i Kastvu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER