Opatijski poticaji za zapošljavanje i razvoj poduzetništva

188 poticaja u razdoblju od 2011.-2018. godine

Grad Opatija je od 2011. do 2018. godine dodijelio 188 poticaja u ukupnom iznosu od 2,62 milijuna kuna

Grad Opatija je 2011. godine započeo s provedbom Programa poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva, odnosno dodjele poticaja za zapošljavanje nezaposlenih osoba, poticaja za početak obavljanja obrtničkih djelatnosti, slobodnih zanimanja te potpore djelatnostima koje se obavljaju u specifičnim uvjetima i prostorima.

Dosad je putem raspisanih Javnih poziva od 2011. do 2018. godine ukupno dodijeljeno 188 poticaja u ukupnom iznosu od 2.620.000,00 kuna, a broj poduzetnika koji se javljaju na Javni poziv Grada Opatije iz godine u godinu raste.

Javno savjetovanje o Prijedlogu programa poticanja zapošljavanja i poduzetništva te razvoja zaleđa u 2019. godini je upravo u tijeku i traje do 8.ožujka, nakon čega će biti objavljen Javni poziv na koji se mogu javiti svi zainteresirani prema danim uvjetima.

Proračunom za 2019. godinu za poticaje poduzetnicima osiguran je iznos od 900.000 kuna, od čega se 590.000 kuna odnosi na obveze po ugovorima zaključenim u 2018. godini jer tijekom provedbe Programa za 2018. godinu Grad Opatija nije zaključio ugovore sa svim poduzetnicima koji su podnijeli uredan zahtjev, zato što su bila ranije utrošena raspoloživa sredstva Proračuna. Namjera je da svi koji zadovoljavaju uvjete dobiju tražene poticaje.

Grad Opatija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

250 milijuna eura za provedbu nove biciklističke strategije

Razvoj nove biciklističke infrastrukture i rješenja za sigurno parkiranje bicikala te daljnje ulaganje u sustav javnih bicikala... Cilj nove pariške biciklističke strategije za razdoblje od 2021.-2026. godine je 100-postotni biciklistički grad.

Opatija je s 9.679 kuna po stanovniku na visokom četvrtom mjestu po visini proračunskih prihoda

Analiza izvršenja proračuna za 2016. pokazuje da su prihodi gradova porasli za pet posto u odnosu na godinu ranije te da najveće prihode i dalje ostvaruju primorski gradovi. Najveći prihodi ostvareni su u Novalji, Novigradu i Umagu, Opatija je na četvrtom mjestu, a za njom slijede Rovinj, Hvar, Cres, Poreč i Krk, javlja portal Gradonačelnik.hr.

Crvena zastava na dubrovačkoj plaži, more u Iki izvrsne kakvoće

S obzirom na onečišćenje mora fekalnim vodama iz sustava odvodnje, na plaži dubrovačkog Hotela Libertas Rixos ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti. Na sjevernom Jadranu, točnije u mjestu Ika kraj Opatije, more je pak izvrsne kakvoće.

Grad Opatija organizira akcije prikupljanja otpada

Grad Opatija provodi akciju sakupljanja glomaznog komunalnog otpada, zelenog otpada te kartona i papira. Akcije sakupljanja provodit će se od veljače do svibnja 2019. godine i to subotom u vremenskom razdoblju od 9:00 sati do 16:00 sati,  kako bi se najvećem broju zaposlenih građana omogućilo sudjelovanje u organiziranoj akciji.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER