Otvorene su prijave za EIT Climate KIC Accelerator

Mogućnost prijave do 27. siječnja 2019. godine

EIT Climate-KIC Accelerator kao jedini akceleratorski program EU-a usmjeren na utjecaj klime CleanTech komercijalizacijom dolazi u Hrvatsku. To je program Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), a u Hrvatskoj će ga provoditi EIT Climate-KIC Hub Croatia, konzorcij koji čini osam organizacija.

U Hrvatskoj se od ove godine provodi akceleracijski program EIT Climate KIC Accelerator koji podržava široki spektar cleantech rješenja, neovisno o tehnološkom području, a koja doprinose ublažavanju klimatskih promjena ili prilagodbi na iste. Cleantech sektori koji su pokriveni tako uključuju: Agriculture, Air & Environment, Clean Energy, Clean Industry, Efficiency, Energy Storage, Transportation, Water.

Prihvatljivi  kandidati: mlade startup tvrtke (do 5 godina od osnivanja i najmanje 2 osnivača) te razvojni timovi koji žele stvoriti startup tvrtku povezanu s novom tehnologijom/uslugom, koja će imati veliki potencijal i pozitivan utjecaj na klimu.

Aktivnosti: program nudi izvrsnu mentorsku i edukativnu podršku priznatih visokokvalitetnih stručnjaka kao i mogućnost za međunarodnim umrežavanjem, te mogućnost dobivanja financijske podrške.

Financijska podrška: u iznosu od 10.000,00 EUR do čak 50.000,00 EUR (ovisno o fazi razvoja) namijenjena za daljnji razvitak proizvoda ili usluge.

Mogućnost prijave: prijave su otvorene do 27. siječnja 2019. godine, a više informacija i obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

Izravni link za prijavu: https://formstack.io/5C140

VEZANE VIJESTI

Postoji i bolji način uzgoja biljaka za biogorivo

Biogorivo na bazi biljaka je na vrhu liste alternativnih tekućih izvora energije za transport, a u sve većoj uporabi je radi izbjegavanja korištenja fosilnih goriva koja proizvode stakleničke plinove.

CRES - Congress of Renewable Energy Sources

Kongres o obnovljivim izvorima energije održat će se od 8.-9. prosinca 2018. godine u prostorijama Fizičkog odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Zavjesa s bioreaktorom pretvara CO2 iz zraka u bioplastiku

EcoLogic Studio za arhitekturu i dizajn sa sjedištem u Londonu predstavio je novitet na tržištu obnovljivih materijala u obliku „urbane zavjese“ koja putem sadržanog bioreaktora pretvara CO2 u bioplastiku

Nanotehnologija u rješavanju problematike obrade voda

Bili smo na obrani doktorskog rada asistenta Marina Kovačića na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Doktorski rad pod naslovom „Razgradnja farmaceutika u vodi uz nove nanokompozitne fotokatalizatore aktivirane sunčevim zračenjem“ napisao je u sklopu projekta Hrvatske zaklade za znanost. S novim doktorom znanosti kasnije smo i osobno popričali o njegovom radu aktualne tematike iz područja zaštite okoliša.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER