Otvorene su prijave za EIT Climate KIC Accelerator

Mogućnost prijave do 27. siječnja 2019. godine

EIT Climate-KIC Accelerator kao jedini akceleratorski program EU-a usmjeren na utjecaj klime CleanTech komercijalizacijom dolazi u Hrvatsku. To je program Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), a u Hrvatskoj će ga provoditi EIT Climate-KIC Hub Croatia, konzorcij koji čini osam organizacija.

U Hrvatskoj se od ove godine provodi akceleracijski program EIT Climate KIC Accelerator koji podržava široki spektar cleantech rješenja, neovisno o tehnološkom području, a koja doprinose ublažavanju klimatskih promjena ili prilagodbi na iste. Cleantech sektori koji su pokriveni tako uključuju: Agriculture, Air & Environment, Clean Energy, Clean Industry, Efficiency, Energy Storage, Transportation, Water.

Prihvatljivi  kandidati: mlade startup tvrtke (do 5 godina od osnivanja i najmanje 2 osnivača) te razvojni timovi koji žele stvoriti startup tvrtku povezanu s novom tehnologijom/uslugom, koja će imati veliki potencijal i pozitivan utjecaj na klimu.

Aktivnosti: program nudi izvrsnu mentorsku i edukativnu podršku priznatih visokokvalitetnih stručnjaka kao i mogućnost za međunarodnim umrežavanjem, te mogućnost dobivanja financijske podrške.

Financijska podrška: u iznosu od 10.000,00 EUR do čak 50.000,00 EUR (ovisno o fazi razvoja) namijenjena za daljnji razvitak proizvoda ili usluge.

Mogućnost prijave: prijave su otvorene do 27. siječnja 2019. godine, a više informacija i obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

Izravni link za prijavu: https://formstack.io/5C140

VEZANE VIJESTI

Mladi ponovno prosvjeduju za klimu

Učenici iz nekoliko hrvatskih gradova pridružili su se dana 15. ožujka prosvjedu Global Climate Strike For Future na kojem je sudjelovalo preko 1,5 milijuna mladih širom svijeta. Prosvjedi su se toga dana održali u Zagrebu, Splitu, Puli, Varaždinu, Križevcima i Belom Manastiru, a tjedan dana kasnije i u Rijeci. Zagrebački učenici ponovno pozivaju mlade, ali i starije generacije da im se pridruže u novom prosvjedu za klimu koji će se održati u petak 29. ožujka.

Ljetna škola robotike

Projekt pod nazivom „Ljetna škola robotike“ održat će se u organizaciji Studentske sekcije Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa od 8.7. do 10.7.2019.

Mladi za klimu – globalni štrajk 24. svibnja

Učenice i učenici iz Hrvatske priključuju se drugom globalnom štrajku mladih za klimu i pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže. Prosvjed Mladi za klimu se održava u petak 24. svibnja i kreće sa zagrebačkog Europskog trga u 14:30 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER