Elon Musk obećao 100% Supercharger pokrivenost Europe 2019. godine

Pouzdano znamo da drži do svojih obećanja!

Ponovno dobre vijesti iz Tesle! Elon Musk je jučer na Twitteru objavio plan o 100-postotnom pokrivanju europskih zemalja Superchargerima, ultrabrzim punjačima Tesla automobila i to već tijekom sljedeće godine.

„Od Irske do Kijeva, od Norveške do Turske“, napisao je Elon Musk, dodavši u sljedećim tweetovima još Grčku i Rumunjsku.

Mreža Teslinih Superchargera trenutno je solidna u nekim europskim zemljama, kao što su Njemačka, Norveška i Velika Britanija, pokrivenost je slabija u Poljskoj i Italiji, a u nekoliko europskih zemalja kao što su Rumunjska, Bugarska i Grčka uopće ne postoji. U Hrvatskoj se Teslini Superchargeri mogu pronaći na ukupno sedam lokacija, a situacija bi se prema ovoj najavi uskoro mogla bitno izmijeniti, posebice duž Jadranske obale. Teslina karta pokrivenosti europskih zemalja ovim ultrabrzim punjačima prikazuje brojne nove lokacije, no na detaljnije informacije kada će se pokrivenost proširiti na cijelu Europu još ćemo morati pričekati.

Foto: Tesla

Na pitanje korisnika Twittera kada će se mreža proširiti afričkim kontinentnom Musk je jednostavno odgovorio „2020.“, iako nije precizirao o kakvoj će pokrivenosti točno biti riječ.

Musk je također izjavio kako Tesla „dramatično povećava“ broj Superchargera u gradovima te „surađuje s upraviteljima zgrada kako bi im dodali punionice“ što bi osim povećanja njihovog broja trebalo pomoći vlasnicima Tesla automobila koji žive u iznajmljenim stanovima.

Teslina Supercharger mreža strelovito se proširila posljednjih nekoliko godina. Ukupno 11.583 punionice trenutno se nalaze na 1.386 postaja širom svijeta, iako je to još uvijek daleko od postavljenog cilja tvrtke da do kraja 2018. godine raspolaže s 18.000 punjača.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Nakon drastičnog pada u veljači, porast onečišćenja NO2 u travnju i svibnju

Za razliku od prošle, ove godine razina onečišćenja nije porasla nakon kineske Nove godine. Prema očekivanju znanstvenika, NASA javlja kako se izlaskom iz karantene i ponovnim oživljavanjem gospodarstva Kina vraća na vrijednosti koje su „normalne“ za ovo doba godine.

Tesla najavio gradnju još jedne masivne baterije u Australiji

Američka tehnološka tvrtka Tesla je krajem 2017. godine u Jamestownu u južnoj Australiji aktivirala najveću litij-ionsku bateriju na svijetu. Nakon malo više od mjesec dana izvršni direktor Tesle, Elon Musk najavio je gradnju još jedne masivne baterije u australskoj saveznoj državi Victoria.

Dovršena instalacija najveće litij-ionske baterije na svijetu

Tesla je završio instalaciju svog Powerpack sistema baterija za pohranu energije jačine 100 MW i time ispunio rok od sto dana za njegovo uključivanje. Najveća litij-ionska baterija na svijetu funkcionirat će kao zaštitni mehanizam za australsku elektroenergetsku mrežu u slučajevima nestašice energije.

Stvaranje povijesti: Tesla uključio najveću bateriju na svijetu

Južna Australija službeno je u petak aktivirala najveću litij-ionsku bateriju na svijetu. Podvig je postignut ponajviše zahvaljujući izvršnom direktoru Tesle. Podsjetimo se, Elon Musk se odvažno okladio da će uspjeti instalirati i pustiti u rad sustav baterija za pohranu energije jačine 100 MW u roku od 100 dana od potpisivanja ugovora.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER