CRES - Congress of Renewable Energy Sources

Kongres o obnovljivim izvorima energije

Kongres o obnovljivim izvorima energije održat će se od 8.-9. prosinca 2018. godine u prostorijama Fizičkog odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Po prvi put nakon dugo vremena na Prirodoslovno matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (PMF) održava se kongres za studente Fizičkog i Geofizičkog odsjeka PMF-a te za studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB), Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta (RGN).

Tema Kongresa je promoviranje i širenje svijesti o lokalnim i globalnih problemima energetske potražnje, širenja informacija o dosadašnjem napretku hrvatskih i svjetskih znanstvenika i inženjera u rješavanju tih problema te upoznavanje s delegatima raznih tvrtki o mogućnostima razvoja karijera u tom području. Očekuju vas najbolji hrvatski fizičari, kemičari i inženjeri koji imaju veliko iskustvo u proučavanju tehnologija obnovljivih izvora energije te tvrtke koje se bave ili je njihovo područje rada usko vezano uz obnovljive izvore energije.

Tijekom prvog dana trajanja kongresa (8. prosinca) individualni će predavači podijeliti svoja dugogodišnja iskustva s područja tehnologija obnovljivih izvora energije, dok će drugi dan (9. prosinca) biti rezerviran za tvrtke koje će predstaviti svoje područje djelovanja te mogućnosti zapošljavanja i razvoj karijera. Također, zainteresirani studenti dobit će priliku izložiti svoj rad koji su izrađivali tijekom studija u obliku plakata te sudjelovati na Career speed datingu - kratkom informativnom i individualnom razgovoru s predstavnicima tvrtki. Studenti tako mogu dobiti potencijalnu priliku za stažiranje ili zaposlenje u tvrtkama prema osobnom interesu.

Kotizacija za studente iznosi 30 kn, a za prijavu i dodatne informacije kliknite na sljedeću POVEZNICU.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zelena tranzicija danskog otoka Samsø prava je priča o uspjehu

Mali danski otok Samsø u potpunosti napušta fosilna goriva ostvarivanjem ambicioznih ciljeva korištenja energije iz obnovljivih izvora, a lokalnom stanovništvu pritom osigurava sudjelovanje u odlučivanju, upravljanju i vlasništvu.

U Varaždinu održana Konferencija o dobroj energiji

Jučer je u varaždinskoj palači Herzer održana Konferencija o dobroj energiji - KODE 2018., prva stručna konferencija posvećena značaju obnovljivih izvora energije i energetskoj budućnosti koju je u suradnji s Gradom Varaždinom organizirao Centar kompetencije za obnovljive izvore energije. 

Nanotehnologija u rješavanju problematike obrade voda

Bili smo na obrani doktorskog rada asistenta Marina Kovačića na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Doktorski rad pod naslovom „Razgradnja farmaceutika u vodi uz nove nanokompozitne fotokatalizatore aktivirane sunčevim zračenjem“ napisao je u sklopu projekta Hrvatske zaklade za znanost. S novim doktorom znanosti kasnije smo i osobno popričali o njegovom radu aktualne tematike iz područja zaštite okoliša.

Varaždin dobiva Fakultet inženjerstva okoliša

Bez obzira koji smjer završe studenti dobivaju zvanje magistra inženjera inženjerstva okoliša, s određenom subspecijalnošću, bilo prema geoinženjerstvu, upravljanju vodama ili upravljanju okolišem. Završetkom diplomskog studija student je osposobljen upravljati okolišem na održiv način i preuzeti osobnu i timsku odgovornost za strateško odlučivanje i uspješno provođenje i izvršenje zadataka pri izradi elaborata, studija i projekata iz inženjerstva okoliša te primijeniti legislativu iz područja zaštite okoliša i preuzeti društvenu i etičku odgovornost za posljedice. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER