Zagreb Cooling – Razvoj rješenja problema urbanih toplinskih otoka

Rješavanje izazova gradske klime

U 24 sata do 15.000,00 kn? Uz inovativno klimatsko rješenje itekako je moguće! Prijavite se kao tim ili pojedinac do 24. listopada na Climathon Zagreb i razvijte ideju koja će donijeti pozitivnu klimatsku promjenu te napraviti korak ka rješenju pitanja urbanih toplinskih otoka.

Climathon je globalni pokret posvećen rješavanju izazova gradske klime kroz koji se razvijaju klimatski orijentirana rješenja. Događaj se održava uz podršku Grada Zagreba 26. i 27. listopada u ZICER-u (Zagrebački inovacijski centar d.o.o., Avenija Dubrovnik 15). Na Climathon se možete prijaviti kao tim ili pojedinac i to do 24. listopada te 24 sata provesti u inspirativnom društvu razvijajući rješenje s pozitivnim učinkom na klimatske uvjete u Zagrebu, a najbolji tim osvojit će 15.000,00 kn!

Zagreb Climathon se održava u organizaciji EIT KIC Climate Huba uz podršku i Grada Zagreba s ciljem predstavljanja globalnog pokreta posvećenog rješavanju najzahtjevnijih problema povezanih s klimatskim promjenama unutar gradova. Grad Zagreb je postavio izazov ovogodišnjeg Climathona za koji će timovi nastojati osmisliti rješenja

Ovogodišnji izazov Zagreb Climathona su urbani toplinski otoci

Ovaj jedinstveni projekt simultano će se odvijati na više lokacija tijekom 24 sata s ciljem generiranja rješenja na izazove zadane od strane jedinica lokalne samouprave, a usko vezane uz klimatske promjene. Zagreb Climathon se organizira u formi hackathona, natjecateljskog karaktera te će po svom završetku generirati rješenja koja će pomoći u rješavanju problema urbanih toplinskih otoka u gradu Zagrebu.

Projekt će promovirati suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na studente, male i srednje poduzetnike te zainteresiranu javnost koji će rezultirati novim inovativnim rješenjima.

Više informacija o Zagreb Climathonu koji će se uz podršku Grada Zagreba održati tijekom 24-satnog hackathona 26. i 27. listopada 2018. u ZICER-ovom Akceleratoru pronađite na sljedećoj poveznici.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

5 do12: Poziv na buđenje svijesti o klimatskim promjenama

Europski kontinent su u 2018. godini obilježile mnoge nepogode uzrokovane klimatskim promjenama te je tako 2018. okarakterizirana kao „najekstremnija“ po pitanju vremenskih neprilika. Znanstvenici upozoravaju kako prosječne svjetske temperature ne smiju rasti 1,5 °C iznad predindustrijskih razina, a vrijeme u kojem živimo predstavlja ključni trenutak za budućnost čovječanstva jer smo mi prva generacija koja je svjesna da uništava naš planet i posljednja koja za njega može nešto učiniti.

Zagrebački energetski tjedan 2018.

Grad Zagreba vas poziva na 9. Zagrebački energetski tjedan koji će se pod motom "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!" održati od 7. do 12. svibnja 2018. godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER