Upoznajte Vedranu Ivčević, prvu hrvatsku kvalificiranu shiatsu praktičarku za konje

Četvrta epizoda serijala „Zov divljine“ vodi vas na seosko imanje u mjestu Blatuša

Četvrta epizoda dokumentarnog serijala „Zov divljine“ vodi vas u dom Vedrane Ivčević i njezine kćeri Tine, koje su svoj mir krenule tražiti prije 15 godina, a prije tri ga konačno i pronašle na seoskom imanju u mjestu Blatuša.

„Konj je izuzetno senzibilna životinja od pola tone koja amplificira i reflektira natrag sve ono što sakrivamo sami od sebe. Ako želimo učiti o sebi… konji su izvrsni učitelji!“, otkriva Vedrana Ivčević, prva hrvatska kvalificirana shiatsu praktičrka za konje, čiju svakodnevicu možete pratiti u četvrtoj epizodi serijala „Zov divljine“.

  • Daniel Lacko, Vedrana i Tina Ivčević

Ovo je, kaže Vedrana, njen način da vrati konjima što joj dali, jer su joj upravo ove plemenite životinje pomogle da se bolje osjeća, otpusti stres i brige te se poveže sama sa sobom, ali i prirodom. Nakon što je završila The School of Equine Shiatsu u Engleskoj, u suradnji s matičnom školom pokrenula je ogranak škole u Hrvatskoj. Jedna generacija studenata je završila školovanje, dok druga generacija trenutno upisuje treću godinu.

  • Vedrana Ivčević je prva hrvatska kvalificirana shiatsu praktičarka za konje

Sretnije su na selu, a ljepote Blatuše približile su i Danielu Lacku

Vedrana zaključuje kako im je život na selu ljepši, ispunjeniji i smisleniji. Svakodnevica im izgleda različito, ovisno o godišnjem dobu i projektima kojima se bave. A ono što je stalno je nekoliko stvari koje Vedrana smatra izuzuzetno važnim sastojcima kvalitetnog života i dijeli ih s vama:

  • Dovoljno sna. Jutarnje buđenje bez alarma je nešto o čemu je sanjala dok je živjela i radila u gradu, a sada je njena svakodnevica.
  • Dovoljno slobodnog vremena. Imati vremena raditi stvari polako i bez žurbe. Imati vremena za promišljanje o životu, planiranje i donošenje odluka. Imati vremena za ne raditi ništa.
  • Raditi stvari koje imaju smisla. Kriterij za sve što radi je da njene akcije donose dobro ljudima, konjima i sveukupnom životu te da nikome ne čini štetu.
  • Vrijeme s konjima. Izuzetno joj je važno biti u svakodnevnom kontaktu s njima, a jahanje je samo jedna od aktivnosti. Druženje, čišćenje, hranjenje i četkanje, shiatsu, sve je to uključeno. Konji su njeni učitelji zena.

  • Sa snimanja četvrte epizode serijala „Zov divljine“

Što je to u seoskom životu da je i Tina već pri prvom posjetu zaključila da ovdje želi živjeti? Zašto je Vedrana bez razmišljanja zamijenila siguran posao u korporaciji s nepredvidljivim životom u prirodi? Kako će se snaći Daniel Lacko i što će novoga naučiti od njih, u svojoj potrazi za kutkom divljine?

Odgovore nam donosi nova epizoda „Zova divljine“. Pridružite mu se dok istražuje ovaj netaknuti komadić raja i omogućuje vam da i vi uđete u svijet u kojem Vedrana i Tina ponovno otkrivaju jednostavnost i ljepotu života u prirodi.

Četvrtu epizodu dokumentarnog serijala Zov divljine gledajte u utorak 5. prosinca na HRT1, u 20:45 sati.

 

VEZANE VIJESTI

Već 1573 vrtlara javnog prostora sudjeluje u ozelenjavanju i uljepšavanju Beča

U sklopu inicijative „Vrtlarstvo iza ugla” Bečanke i Bečani mogu sudjelovati u održavanju stabala te ozelenjavanju i uljepšavanju manjih javnih zelenih površina u svojim četvrtima. Ovom inicijativom Grad Beč potiče građan(k)e da postanu vrtlari javnog prostora i pruža im besplatne informacije i savjetovanje.

Ne propustite novu dokumentarnu seriju „Zov divljine“

Priča je to o ljudima koji su promijenili svoj gradski život i odabrali život u prirodi, od prirode i u skladu s njom. Emitiranje serijala „Zov divljine“ kreće u utorak 14. studenog na HTV 1, a kroz serijal vas vodi Daniel Lacko.

Treća epizoda serijala Zov divljine vodi vas u hrvatsku Amazonu!

Jeste li spremni poslušati svoj zov divljine? Uroniti u ljepotu prirode i dozvoliti joj da vas oduševi? Dok su nekima za odmor i oporavak dovoljni vikendica ili putovanje, nekoliko dana mora ili planina, sve više ljudi razmišlja o znatno većoj i značajnijoj promjeni - napuštanju grada i novom životu, bliže prirodi i u skladu s njom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER