JYSK uvodi inovaciju na ambalaži kojom godišnje uklanja tri milijuna plastičnih ručki

Uklanjanjem plastične ambalaže s posteljina i plahti godišnje je spriječeno korištenje 27 milijuna plastičnih vrećica

Predstavljeni JYSKovi WELLPUR ergonomski jastuci s unaprijeđenom ambalažom koja godišnje štedi milijune plastičnih ručki i metalnih patentnih zatvarača

JYSK kontinuirano radi na razvoju inovativnih i održivih rješenja pakiranja svojih proizvoda kako bi svojim kupcima pružili sigurnu kupnju s pozitivnim utjecajem na okoliš. „Današnji kupci su osviješteni te im je jedan od bitnih motiva pri kupnji nekog proizvoda upravo pakiranje istog. Ljudi žele proizvode s ambalažom koja ne šteti našoj okolini“, ističu u JYSKu.

Upravo zato, JYSK je predstavio još jedno rješenje za svoje pakiranje na kojem je uklonio plastične ručke koje je ugradio u samu kartonsku kutiju. Time će se godišnje uštedjeti tri milijuna plastičnih ručki, a zamjenom patentnih zatvarača tekstilnim, svake će se godine uštedjeti milijun metalnih patentnih zatvarača. Zamjena patentnih zatvarača na jastucima je i praktično tekstilno rješenje, jer će se dva sloja tkanine preklapati i tako činiti meko zatvaranje.

„Ponosna sam što smo, zajedno s našim dobavljačima, uspjeli smanjiti upotrebu plastike i metala kod naših WELLPUR jastuka i pakiranja. Još uvijek imamo potencijala činiti i više te je ovo mali korak u pravom smjeru za smanjenje upotrebe nepotrebnih materijala iz naše svakodnevnice. Dobra stvar kod ovakvih unaprjeđenja je da se radi o trajnom rješenju. To nije samo jednokratna pogodnost, već dugoročno poboljšanje”, kaže Berit Stokholm Christiansen, voditeljica kategorije za poplune i jastuke u JYSKu.

Održivi dizajn kao stalni fokus

Razvoj ambalaže i proizvoda ka održivom, kao što je to slučaj kod WELLPUR jastuka dio je stalnog JYSKovog fokusa u pogledu smanjenja upotrebe plastike.

„Kad god možemo ukloniti nepotrebnu plastiku i druge suvišne materijale u našoj ambalaži, moramo to učiniti. Pri tom vodimo računa da ambalaža ne bude manje praktična i da  štiti proizvode na optimalan način. Nova, izrezana kartonska ručka dobar je primjer unapređenja s pozitivnim ishodom”, kaže Lars Høgh Jensen, stručnjak za razvoj ambalaže u JYSKu.

Podsjetimo, JYSK je već uklonio svu plastičnu ambalažu s posteljina i plahti, čime je uštedio godišnju količinu od 27 milijuna plastičnih vrećica. WELLPUR jastuci, u svom novom ruhu, bit će dostupni tijekom ožujka u svim JYSK trgovinama i putem webshopa.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

JYSK novim kolekcijama integrira održiviji asortiman

Od modernog vrtnog namještaja od drveta koji nosi FSC® (N001715) certifikat, do ručnika izrađenih od recikliranih plastičnih boca i ostataka industrijskog pamuka i vrtnih stolica od reciklirane oceanske plastike, JYSK proširuje svoju održivu ponudu proizvod po proizvod, tjedan za tjednom do cijelih održivijih kolekcija.

Riječka Čistoća uvodi sustav prikupljanja otpada „od vrata do vrata“

KD Čistoća Rijeka izradila je edukativno-informativni spot s ciljem edukacije i informiranja građana o uvođenju novog individualiziranog sustava prikupljanja otpada. Uvođenjem sustava prikupljanja otpada „od vrata do vrata“, svi se spremnici, osim onih za staklo i tekstil, povlače s javnih površina. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER