Objavljen Javni poziv za prijavu na javne potrebe u tehničkoj kulturi Grada Rijeke za 2023.

Prijave su moguće do 14. veljače 2023. godine

Grad Rijeka je putem Odjela za sport i tehničku kulturu objavio Javni poziv za prijavu projekata i programa za provedbu programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke za 2023. godinu.

Glavni  ciljevi ovog Javnog poziva utvrđeni su temeljem Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke za 2023. godinu, a odnose se na znanstveno i tehničko opismenjivanje i to posebno mladih, zatim na razvitak i promidžbu tehničke kulture te poticanje na stvaralački i znanstveni rad, tehnički odgoj i obrazovanje.

Sredstva za sufinanciranje Programa javnih potreba, u ukupnom iznosu od 154.328,00 eura, osigurana su u gradskom proračunu za ovu godinu i namjenski će se rasporediti unutar prioritetnih područja sufinanciranja, a to su Obrazovanje građana u području tehničke kulture, Promocija tehničke kulture i Poticanje izvrsnosti u tehničkoj kulturi.

Pravo prijave projekata i programa imaju sve pravne i fizičke osobe sa sjedištem, odnosno prebivalištem u gradu Rijeci, a koje temeljem Zakona o tehničkoj kulturi mogu obavljati djelatnost tehničke kulture.

Svaki pojedini prijavitelj ima pravo prijaviti do ukupno tri projekta odnosno programa, osim saveza iste grane tehničke kulture, koji mogu prijaviti samo jedan projekt odnosno program. Pristigle prijedloge vrednovat će peteročlano Stručno ocjenjivačko povjerenstvo.

Prijave se dostavljaju osobno ili poštom preporučeno na adresu: Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Pisarnica – Trpimirova 2/III, 51 000 Rijeka, a rok za podnošenje prijava je 14. veljače 2023. godine.

Cjelokupni tekst javnog poziva zajedno s propisanim obrascima dostupan je na web stranici Grada Rijeke www.rijeka.hr, odnosno u samom Javnom pozivu.

Sve dodatne informacije mogu se zatražiti putem e-pošte: eugenija.peric@rijeka.hr ili telefonom, na broj 051 209 605, radnim danom od 09 do 11 sati.

VEZANE VIJESTI

Ne znate kamo sa starim knjigama? Slijedite primjer ovog Napolitanca!

„Poklanjam knjige, ne želim da završe u kontejneru za stari papir“, napisao je jedan stanovnik napuljske četvrti Vomero i sugrađanima ponudio velik broj knjiga na zidu u Ulici Luigia Sanfelicea. Njegov velikodušni čin vjerojatno će potaknuti i druge ljubitelje čitanja na širenje polica za knjige u javnom prostoru, na kojima ih građani mogu poklanjati i slobodno razmjenjivati.

Grad Rijeka objavio javni poziv za uslugu iznajmljivanja e-romobila

Grad Rijeka je putem Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavio javni poziv za prikupljanje ponuda za iznajmljivanje e-romobila na svom području s ciljem širenja usluge iznajmljivanja e-romobila za građan(k)e. Prijave ponuditelja zaprimaju se do 25. veljače 2022. godine.

Novi proračun za Erasmus+

Naglasak je povećanog proračuna za program Erasmus+ na mobilnosti, obrazovanju, inovacijama i uključivosti. Zastupnici žele osuvremeniti program i potaknuti osjećaj europske pripadnosti kroz povećane planove mobilnosti i razvoja digitalnih vještina.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER