Vatrogasci savjetuju: Oprez u novogodišnjoj noći!

Hrvatska vatrogasna zajednica želi vam sretnu i sigurnu novu 2023. godinu

Pred nama je doček Nove godine koji se nerijetko slavi vatrometom, ali i ostalim pirotehničkim sredstvima koji su čest uzrok požara. Nažalost, takvo ponašanje ima za posljedicu brojne vatrogasne intervencije u novogodišnjoj noći, upozorava Hrvatska vatrogasna zajednica.

Vatrogasci podsjećaju da ne ostavljate dekoracije bez nadzora te da ne koristite prskalice u blizini lakozapaljivih materijala, kao što su zavjese i ostali namještaj. Isto tako, važno je napomenuti da korištenje petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, uz mogućnost izazivanja požara, može izazvati teže tjelesne ozljede, dok glasne detonacije mogu imati posljedice za djecu, starije osobe i životinje.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je čestitku građanima te podsjetio što je obilježilo godinu koju ispraćamo. „Teške i zahtjevne vatrogasne intervencije, od poplava do spašavanja unesrećenih iz prevrnutog vlaka i autobusa, bile su pravi izazov za vatrogasce. Ovu je godinu obilježila požarna sezona koja je, uslijed dugotrajne suše i visokih temperatura, rezultirala svakodnevnim požarima na priobalju, ali i na kontinentu.“ – poručio je Slavko Tucaković.

„Vatrogasci su i ove godine uložili nadljudske napore u spašavanje i sigurnost građana te mnogobrojnih turista“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik te uputio molbu građanima da se i u novogodišnjoj noći pridržavaju savjeta o odgovornom ponašanju kako bi vatrogasci i ostali pripadnici žurnih službi imali što mirniji ulazak u 2023. godinu.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Vatrogasci upozoravaju: oprezno s korištenjem blagdanskih dekoracija!

Jeste li znali da je tijekom božićnih blagdana povećan broj požara u kućanstvima? Zbog korištenja neispravne rasvjete, u stanovima i kućama često izbijaju požari, stoga Hrvatska vatrogasna zajednica građane poziva na oprez i upućuje nekoliko jednostavnih savjeta za sprječavanje izbijanja požara.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER