Nova stabla u središtu Ljubljane za još zeleniji okoliš

Vrijednost radova iznosi 1,8 milijuna eura bez PDV-a

U Čufarjevoj ulici u središtu Ljubljane, gdje su u tijeku sanacijski radovi u dijelu između Miklošičeve i Resljeve ulice, posađena su nova stabla. Nakon završetka obnove ulica će biti zatvorena za promet motornih vozila.

U dijelu Čufarjeve ulice posađeno je 13 novih stabala japanske zelkove (Zelkova serrata), a oko postojećih šest stabala graba uređene su nove zelene površine na kojima će se naknadno posaditi trajnice.

Radovi na obnovi ovog dijela Čufarjeve ulice su uz prethodna arheološka istraživanja počeli u svibnju 2022., a trajat će do kraja ožujka 2023. godine. Ulica će dobiti nove površine za bicikliste i pješake, bit će pristupačnija osobama s invaliditetom, a planirano je i postavljanje klupa, kao i fontane s besplatnom pitkom vodom. Nakon završetka obnove ulica će biti zatvorena za promet motornih vozila, uz izuzetak interventnih i dostavnih vozila, čime će se pješacima i biciklistima osigurati više prostora u ovom dijelu grada.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

„Mali Pariz“ u bečkom Alsergrundu

Središnji dio bečke ulice Servitengasse postat će pješačka zona, dok će se u gornjem dijelu ulice provesti mjere smirivanja prometa. Najavljena je sadnja jedanaest novih stabala i uređenje dodatnih zelenih površina, a javna površina popločat će se svijetlim betonskim pločama koje sprječavaju zagrijavanje tijekom vrućih ljetnih dana. Završetak radova očekuje se do studenog ove godine.

Ljubljana širi pješačku zonu te postaje još zelenija i suvremenija

Na Petkovškovom nasipu, gdje je u tijeku obnova između Resljeve i Rozmanove ulice, u srijedu su iz sigurnosnih razloga uklonjena tri stara stabla lipe. Na tom prostoru uz rijeku Ljubljanicu posađeno je šest od previđenih 20 novih stabala iste vrste s već razvijenom krošnjom, čime će se obnoviti i produžiti postojeći drvored.

Ljubljana: Sigurnost pješaka je na prvom mjestu!

Prometovanje motornih vozila u ljubljanskoj pješačkoj zoni dopušteno je isključivo u vrijeme dostave, odnosno između 6 i 10 sati, a od sada vrijedi i potpuna zabrana vožnje motociklima.

Zašto je Ljubljana uzor čak i daleko većem Parizu?

U usporedbi s drugim europskim glavnim gradovima Ljubljana je sa svojih 280.000 stanovnika relativno mali grad, ali je svakako jedan od najzelenijih i najtiših! Tijekom višegodišnjeg postupnog uvođenja zabrane automobilskog prometa, središte Europske zelene prijestolnice za 2016. godinu uspješno je pretvoreno u ugodnu pješačko-biciklističku oazu kojoj se danas divi cijeli svijet.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER