Fast foodovi stvaraju smeće u centru Rijeke, Filipović im uputio upozorenje

„Kao krajnju sankciju, možemo uskratiti davanje javne površine u zakup, ukoliko se ne budu držali Odluke i rješenja naših komunalnih redara“, poručio je riječki gradonačelnik Marko Filipović

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke raspravljalo se i o otpadu ispred poslovnih prostora trgovina i ugostiteljskih objekata, posebice restorana brze prehrane, izvijestio je riječki portal Fiuman.hr.

Gradska vijećnica Tajana Masovčić (IDS) je tijekom Aktualnog sata na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke postavila pitanje vezano uz uočene velike količine otpada u užem centru grada, ponajprije ispred poslovnih prostora trgovina i ugostiteljskih objekata – posebice restorana brze prehrane. Kako je izvijestio portal Fiuman.hr, vijećnica Masovčić je istaknula kako otpad potječe iz istih tih trgovina i ugostiteljskih objekata te smatra kako je to dijelom neodgovornost ugostitelja, kao i njihovih gostiju. Stoga je gradonačelniku Filipoviću postavila pitanje što bi Grad Rijeka mogao poduzeti da se korisnike ugostiteljskih objekata i trgovina, kao i njihove vlasnike potakne, educira ili sankcionira da počiste smeće ispred svojih prostora.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović kazao je kako se odgovor na to nalazi u Odluci o komunalnom redu kojom je predviđeno da su vlasnici i korisnici dužni počistiti smeće ispred svojih vrata i prostora koji koriste.

„To je također i dio opće kulture svih. Trebalo bi pojačati nadzor i postupati prema Odluci o komunalnom redu. Zajednički interes svih nas je da živimo u čistom gradu. Smatram da je centar grada u posljednje vrijeme prilično čist. I meni se čini kako su ugostiteljski objekti brze hrane najveći generatori takvog otpada. U tom segmentu možemo pojačati nadzor i tražiti od vlasnika, odnosno najmoprimaca da se pridržavaju Odluke o komunalnom redu, a kao krajnju sankciju, možemo uskratiti davanje javne površine u zakup, ukoliko se ne budu držali Odluke i rješenja naših komunalnih redara“, poručio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

 

VEZANE VIJESTI

Rijeka: Potpisan Sporazum o izgradnji novog Dječjeg vrtića Fiume

U ponedjeljak je potpisan sporazum između Grada Rijeke, Zajednice Talijana Rijeka i Unione Italiana o izgradnji novog Dječjeg vrtića Fiume na Krnjevu, čime će se vrtićki kapaciteti riječkih dječjih vrtića povećati za više od 80 mjesta.

Obnova riječkih toplana omogućit će značajne uštede energije

Cilj projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ povećanje je energetske učinkovitosti toplinskog sustava i pouzdanosti opskrbe toplinskom energijom na području grada Rijeke koji opskrbljuje gotovo 10 000 korisnika. Prva faza projekta obuhvatila je obnovu postojeće toplovodne mreže u duljini od 7,9 km te izgradnju 2,5 km novih spojnih toplovoda, kao i modernizaciju i povezivanje tri toplane u sustav Istok, tri toplane u sustav Zapad te rekonstrukciju toplane Srdoči.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER