Djeca iz Ukrajine i s područja Banije čiste podmorje s roniocima civilne zaštite RH

„Čišćenje bez granica“ - VII. Međunarodna dječja ronilačka eko patrola

Već tradicionalno sedmu godinu zaredom, ovog vikenda se održava eko patrola „Čišćenje bez granica“ – VII. Međunarodna dječja ronilačka eko patrola, kojoj su se ove godine pridružila i djeca iz Ukrajine koja će zajedno s roniocima Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske čistiti podmorje Savudrijske vale.

U eko patroli će sudjelovati hrvatski i slovenski ronioci, a svoj doprinos Međunarodnoj dječjoj ronilačkoj eko patroli dat će i djeca iz Ukrajine, koja se nalaze na području Umaga i okolnim naseljima, zatim djeca iz potresom pogođenog područja Petrinje i Gline. Također, u akciji sudjeluju i tri tima s natjecanja ZGHACK te će nakon edukativnih radionica zajedno s roniocima čistiti podmorje uz obalu u Kampu Veli Jože te tako učiti o izgradnji boljeg odnosa prema moru u budućnosti, dok će ronioci ujedno čistiti podmorje u luci Savudrija.

Eko patrola „Čišćenje bez granica“ – VII. Međunarodna dječja ronilačka eko patrola provodi se u organizaciji Agencije Plava promocija, Zagrebačkog holdinga te njegove podružnice Vladimir Nazor i Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Ravnateljstva civilne zaštite, Grada Umaga, Grada Pirana i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uz podršku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Društva slovensko-hrvatskog prijateljstva.

Osim ekološkog karaktera, eko patrola ima i edukativan učinak, a tijekom tri dana trajanja akcije, od 10. do 12. lipnja uz edukativnu podršku ronioca Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske, više od 50 djece će sudjelovati u edukativnim radionicama koje uključuju sigurnost na moru i pod morem, važnost zaštite prirode i okoliša te edukciju o sustavu civilne zaštite.

Kako bi ih motivirali za organiziranu tjelesnu aktivnost inbavljenje plivanjem, djeca će sudjelovati u brojnim aktivnostima na moru.

Hrvatski i slovenski ronioci zajedno s djecom čiste podmorje u cilju podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode te povezivanja svih generacija i susjednih zemalja radi zaštite prirode i očuvanja ljepota Jadranskog mora, izvijestili su iz Plave promocije.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Ne znate kamo sa starim knjigama? Slijedite primjer ovog Napolitanca!

„Poklanjam knjige, ne želim da završe u kontejneru za stari papir“, napisao je jedan stanovnik napuljske četvrti Vomero i sugrađanima ponudio velik broj knjiga na zidu u Ulici Luigia Sanfelicea. Njegov velikodušni čin vjerojatno će potaknuti i druge ljubitelje čitanja na širenje polica za knjige u javnom prostoru, na kojima ih građani mogu poklanjati i slobodno razmjenjivati.

Djeca Banije sudjelovala u eko patroli Čišćenje bez granica

Više od 200 ronilaca iz Hrvatske i Slovenije zajedno su u subotu po šesti put čistili podmorje Savudrijske vale u sklopu međunarodne dječje eko patrole, no ovogodišnja eko patrola sigurno će u lijepom sjećanju ostati djeci s potresom pogođene Banije.

Hrvati i Slovenci zajedno za čisti Jadran

Tijekom ovog vikenda, već tradicionalno šestu godinu zaredom, više od 200 ronilaca iz Hrvatske i Slovenije će sudjelovati u velikoj ekološkoj akciji čišćenja podmorja Savudrijske vale, a akciji će se priključiti i više od 50 djece, sudionici VI. Međunarodne dječje ronilačke eko patrole

Ronioci čistili podmorje u Bakru

U sklopu Eko patrole 2021. – Kvarner, krajem listopada održana je ekološka akcija čišćenja podmorja u Bakru. Ova akcija bila je od velikog značaja jer su u njoj sudjelovali ronioci iz različitih dijelova Hrvatske, a čistili su područje od Nove Rive do Luke.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER