Program Dolcevita: Pula nastavlja s obnovom pročelja

Grad Pula sklopio još pet ugovora o sufinanciranju obnove pročelja u 2022. godini iz dopunjenog programa Dolcevita

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić je u srijedu 25. svibnja 2022. u Komunalnoj palači potpisao pet novih ugovora za obnovu pročelja zgrada iz programa Dolcevita

Kako su izvijestili iz Grada Pule, potpisivanjem ugovora označen je početak obnove pročelja na zgradama u pulskim ulicama Stube Jurine i Franine 7/Vergerijeva 5, Castropola 41, Dobricheva 26, Stara tržnica 5 i Karlovačka 4, što s prethodno ugovorenim obnovama iz ove godine čini ukupno 15 sklopljenih ugovora po čijoj realizaciji će u gradu zasjati isto toliko novih pročelja.

Ovim se pokreće obnova za dvije velike uglovne zgrade u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini (Stube Jurine i Franine 7/ Vergerijeva 5, Castropola 41), jednu građevinu u Zoni prioriteta 1 (Stara tržnica 5) te dvije građevine u ostalom području obuhvata Grada Pule (Karlovačka 4 i Dobricheva 26), za što će se utrošiti oko 1.450.000,00 kuna proračunskih sredstava iz prihoda spomeničke rente i drugih izvora.  

„Jučer smo krenuli s povratkom Pule moru, a već danas potpisujemo ugovore za Dolcevitu da nam grad izgleda ljepše. Pula je zapravo jedan od najljepših gradova na svijetu samo mi toga nismo svjesni. Ovo je dobar put, jer grad moramo srediti. Ceste, pročelja i fasade moraju biti uredne. Prilikom izrade Programa razmišljali smo o građanima i teškoćama koje imaju pri obnovi. Unijete su izmjene koje olakšavaju proceduru oko prijave i realizacije obnove uz stimulativno sufinanciranje. Potpisani broj ugovora nam govori da idemo u dobrom smjeru,“ rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Foto: Grad Pula

Postotak angažiranih sredstava ukazuje na brzu dinamiku provedbe Programa i to će se uzeti u obzir prilikom planiranja proračunskih sredstava za sljedeću godinu. Kako ističu u Gradu Puli, od iznimne je važnosti suradnja s upraviteljima koji osiguravaju pripremu prijave i svu dokumentaciju za ugovaranje novih obnova, a iz toga proizlaze i podaci o potrebnim sredstvima za realizaciju.

Od ukupno osiguranih 3,7 milijuna kuna u Proračunu Grada Pule za 2022. godine, na raspolaganju za nova ugovaranja preostaje još 250 tisuća kuna.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Ljetne vrućine lakše se podnose uz igru vode i hlad stabala

Praterstern, jedno od najfrekventnijih prometnih čvorišta u Beču, u posljednjih godinu dana u potpunosti se transformirao u zeleni otok svježine koji predstavlja još jedan primjer uspješne provedbe mjera kojima se bečka gradska uprava bori protiv učinka urbanih toplinskih otoka.

Grad Pula za obnovu pročelja ove godine osigurao 3,7 milijuna kuna

U utorak 11. siječnja objavljen je Javni poziv za obnovu pročelja Dolcevita kojim su za tu namjenu u ovoj godini osigurana sredstva u visini od 3,7 milijuna kuna. Osim toga, proširen je obuhvat prioritetnih ulica za sufinanciranje obnove pročelja te pojednostavljen proces prijave i cjelokupna dokumentacija.

Grad Pula uvodi mjere dodatne racionalizacije trošenja vodnih resursa

Grad Pula s Pula Herculaneom, tvrtkom koja u sklopu svojih djelatnosti provodi i usluge održavanja javnih zelenih površina te čišćenja prometnica u Puli, od ovog će tjedna pokrenuti niz aktivnosti u cilju racionalnijeg trošenja vodnih resursa kako bi se pridonijelo prevenciji ili ublažilo efekte eventualnog proglašenja mjera redukcije vode na području Istarske županije i Grada Pule.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER