Europe on Track: Održivost i klimatske promjene

Pridružite se mladima u borbi za bolje sutra!

Udruga studenata Europe - AEGEE-Zagreb, AEGEE-Europe i projektni tim Europe on Track od 24. do 28. ožujka 2018. u Zagrebu organiziraju konferenciju pod nazivom „Europe on Track: Održivost i klimatske promjene“

Europe on Track je projekt mladih koji nastoje podići svijest, stvoriti prostor za raspravu i prikupiti mišljenja mladih Europljana o važnim društvenim pitanjima. Uz partnerstvo s Interrailom, 9 ambasadora u 3 tima (jedan snimatelj, jedan fotograf i jedan novinar) mjesec dana putuju vlakom po Europi kako bi vodili radionice, intervjuirali mlade ljude i organizirali razne diskusije i debate u suradnji s lokalnim organizatorima iz 30 gradova u cijeloj Europi.

Projekt je 2013. osvojio Charlemagne Europsku nagradu za mlade (European Charlemagne Youth Prize) koju dodjeljuje Europski Parlament, a ove godine je spreman za svoje 5. izdanje uz iznimno aktualnu temu: održivost i klimatske promjene.

Na konferenciji će sudjelovati 10 stručnjaka koji će raspravljati o temama kao što su klimatske promjene i pametni gradovi uz poseban fokus na gospodarenje otpadom i održivost, za srednjoškolce i studente će se organizirati radionice o održivosti, a građani će se intervjuirati na temu zaštite okoliša i održivosti. Ulaz na sva predavanja je slobodan za sve studente i mlade, osim za radionice za koje se prijave vrše putem obrasca objavljenog u Facebook eventu.

Partner konferencije „Europe on Track 5: Održivost i klimatske promjene“ je Nextbike Croatia, a u projektu i aktivnostima konferencije mogu sudjelovati svi zainteresirani koji o ovim temama žele doznati nešto više od relevantnih stručnjaka i umrežiti se s mladim istomišljenicima u borbi za bolje sutra! Konferencija „Održivost i klimatske promjene“ organizira se kao dio dvodnevnog EU Speed Learning događaja u organizaciji Model European Union Zagreb - MEUZ tima u suradnji s Diplomatski klub FPZG.


PROGRAM (moguće su izmjene!)

  • 24.03.2018.

10.00 - 14.00 - Mali Food Hub #3 u organizaciji Mali plac / Little Market

  • 26.03.2018.

10.00 - 12.00 - Radionica osobne održivosti za srednjoškolce

14.00 - 18.00 - KONFERENCIJA: Održivost i klimatske promjene / Ekonomski fakultet

14.00 - 14.05 - Uvodna prezentacija, AEGEE-Zagreb

14.05 - 14.12 - Uvodna prezentacija, "Europe on Track" projekt

14.12 - 14.15 - Pozdravni govor konferencije

14.15 - 14.25 - Keynote prezentacija I: Klimatske promjene i pametni gradovi

14.25 - 15.25 - Panel diskusija I: "Pametni gradovi u borbi protiv klimatskih promjena"

15.40 - 15.50 - Keynote prezentacija II: Kružno gospodarstvo, gospodarenje otpadom i osobna održivost

15.50 - 16.50 - Panel diskusija II: "Društvo bez otpada - hrvatski san ili stvarnost?"

16.50 - 17.00 - Zaključci konferencije i zatvaranje

17.00 - 18.00 - Radionica: Zero waste lifestyle - powered by Lush, Anamarija Prgomet (prijave putem obrasca u Facebook eventu)

  • 27.03.2018.

14.00 - 16.00 - Radionica: REduce - REuse - REcycle, Stablo znanja, SC Savska, 1. kat (prijave putem obrasca u Facebook eventu)

 

O udruzi:

AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe) je jedna od najvećih interdisciplinarnih studentskih organizacija u Europi, koja promovira europsku svijest preko studentske mobilnosti, komunikacije i integracije između studenata Europe kroz interkulturalne razmjene, tematske projekte, neformalno obrazovanje i aktivno građanstvo. Kao nevladina, politički neovisna i neprofitna organizacija, otvorena je za studente sa svih fakulteta.  Osnovana je u Parizu 1985., a danas broji oko 10 000 članova u više od 170 sveučilišnih gradova u 37 zemalja diljem Europe. Vizija Udruge je demokratska i raznovrsna, socijalno, ekonomski i politički integrirana Europa bez granica, koja cijeni sudjelovanje mladih u svojem razvoju. AEGEE potiče mlade na aktivno uključivanje u društvo te im omogućuje prostor za diskusiju. AEGEE jača međusobnu toleranciju i razumijevanje te približava Europu mladima. Studenti svih fakulteta i mladi u dobi od 18-30 godina su dobrodošli u udrugu tijekom cijele godine!

AEGEE-Zagreb / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

S više parkova i zelenih površina ova metropola postaje pravi „vrtni grad“!

Prva žena na čelu francuske metropole već je u svom prvom mandatu pokrenula veliku zelenu preobrazbu grada sadnjom 20.000 stabala. Na tome se nije stalo jer je u Parizu od srpnja 2020. dodatno povećan broj njegovih zelenih stanovnika, a ukupno je tijekom prošle sezone sadnje (jesen-zima 2020.) posađeno 15.284 stabala. Ove sezone planira se sadnja više od 20.000 stabala.

Priključite se akciji čišćenja plaže Puntamika u Zadru

Udruga AEGEE-Zagreb (Association des états généraux des étudiants de l'Europe / Udruga studenata Europe) dana 30. srpnja organizira akciju čišćenja na zadarskoj plaži Puntamika koja se nalazi sjeverno od svjetionika. Riječ je o šljunčanoj plaži na koju svakodnevno dolaze brojni kupači.

Konferencija o budućnosti Europe završila s radom

Predsjednica Roberta Metsola u ime Europskog parlamenta, francuski predsjednik Emmanuel Macron u ime predsjedništva Vijeća i predsjednica Ursula von der Leyen u ime Europske komisije, na današnjoj su završnoj svečanosti primili konačno izvješće o ishodu Konferencije od supredsjedatelja Izvršnog odbora Konferencije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER