Iz „Wohnzimmera“ Bečkog simfonijskog orkestra izravno u vaš „voncimer“

Zahvaljujući seriji popularnih online koncerata uspješno pokrenutih prošle godine, Bečki simfonijski orkestar i ovog prosinca dolazi u vaše domove

Dnevne sobe diljem svijeta 8. i 10. prosinca pretvorit će se u privatne koncertne dvorane. Ljubitelji Bečkih simfoničara tada će u virtualnom obliku moći uživati u njihovim izvedbama iz udobnosti svog doma. Dirigentsku palicu druge večeri preuzet će hrvatski maestro Ivan Repušić.

Zbog aktualnih ograničenja kojima se nastoji spriječiti širenje bolesti COVID-19 kulturne ustanove u Austriji ponovno su zatvorile svoja vrata za posjetitelje. Kako bi publika i dalje mogla uživati u njihovim izvedbama, čuveni austrijski orkestar, Bečki simfoničari (Wiener Symphoniker), priprema pravu glazbenu poslasticu. Ansambl tako nastavlja seriju popularnih online koncerata koja je uspješno pokrenuta protekle godine. Pod nazivom „Koncerti u dnevnom boravku” („Wohnzimmer zu Wohnzimmer“) gledatelje idući tjedan očekuje peto izdanje koje pruža poseban uvid u koncertne aktivnosti poznatog orkestra.

U koncertima iz „Wohnzimmera“ Bečkog simfonijskog orkestra možete uživati u svom „voncimeru“ putem njihove Facebook stranice.

Dnevne sobe u Beču te ostatku Austrije i svijeta pretvorit će se u privatne koncertne dvorane tijekom dvije večeri. Dirigentsku palicu na prvom koncertu koji će se prenositi 8. prosinca u 20.15 sati preuzet će njemački maestro Dirk Kaftan, a kao solisti nastupit će trombonisti Walter Voglmayr i Otmar Gaiswinkler. Na repertoaru će se naći djela Johanna Michaela Haydna i Kurta Weilla.

U petak 10. prosinca u isto vrijeme slijedi drugi koncert, a ravnanje bečkim orkestrom tada će preuzeti hrvatski dirigent Ivan Repušić. Ansambl će sa solistom i dugogodišnjim timpanistom Bečkih simfoničara, Michaelom Vladarom, predstaviti rijetko izvođena remek-djela kao što su Rossinijeva uvertira opere Guillaume Tell, Simfonija u C-duru njemačkog kompozitora Johanna Carla Christiana Fischera i Talijanski capriccio Čajkovskog. Simfoničari će tako privremeno praznu veliku dvoranu bečkog Konzerthausa ispuniti čarobnim kompozicijama.

Bečki simfoničari u foajeu Konzerthausa © Peter Rigaud

Moderator programa u razgovoru s glazbenicima i dirigentima odvest će virtualnu publiku iza kulisa i dati im priliku da orkestar dožive izbliza. U priloženom videu možete vidjeti koncert održan 18. prosinca 2020. uz ravnanje dirigentice Marie Jacquot.

Online koncerte možete pogledati i poslušati na mrežnoj stranici Bečkog simfonijskog orkestra i njihovoj Facebook stranici, dok na YouTube kanalu orkestra možete uživati u njihovim dosadašnjim izvedbama.

EurocommPR / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zbog ovih ćete stanica metroa poželjeti (ponovno) otputovati u Napulj

Radovi na izgradnji nove stanice Capodichino linije 1 napuljske podzemne željeznice privode se kraju. Stanica će od 2024. godine središte Napulja povezivati sa zračnom lukom, a godišnje će opsluživati ​​60 milijuna putnika. Punom parom radi se i na stanicama Centro Direzionale i Tribunale, koje bi trebale biti dovršene u roku od šest mjeseci.

Green River Festival vraća zabavu i druženje na rijeku Savu

U utorak 18. kolovoza na savskom nasipu kod Hendrixovog mosta počinje prvi Green River Festival, kojim se ponovno žele oživjeti događanja na rijeci Savi, kao i nekadašnja tradicija savskog kupališta - uz naglasak na održivosti i suživotu s prirodom.

Green River Fest donosi ljetnu zabavu i druženje uz rijeku Savu

Obale rijeka u mnogim su gradovima mjesta druženja, zabave i trenutaka koji se dugo pamte. Nakon dvije godine, na livadu kraj Hendrixovog mosta, uz rijeku Savu, ponovno stiže Green River Fest i od 6. srpnja do 2. listopada 2022. donosi bogat i atraktivan ljetni program.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER