Predstavljanje aktivnosti na projektu MentoRi

U četvrtak 8. srpnja u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri Info) na Korzu predstavit će se aktivnosti projekta MentoRi - razvoj i uvođenje inovativne socijalne usluge mentorstva za aktivno socijalno uključivanje i povećanje zapošljivosti ranjivih skupina koji je financiran EU sredstvima.

Cilj ovog dvogodišnjeg projekta MentoRi, koji je započeo 15. veljače 2021., aktivno je socijalno uključivanje i povećanje mogućnosti zapošljavanja ranjivih skupina, odnosno osobe izložene riziku od socijalne isključenosti moći će dobiti potrebne prilike i resurse kako bi punopravno sudjelovale u ekonomskom, socijalnom i kulturnom životu.

Aktivnosti na projektu predstavit će Karla Mušković, dr.med., pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Ilinka Serdarević, dr.med., predsjednica Udruge Terra i Dalibor Čajkovski, dipl.iur., mentor.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.823.688,00 kuna i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda putem Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, u okviru Prioritetne osi 2 – Socijalno uključivanje, Specifičnog cilja 9.i.1 „Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije“, putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam).

Partneri na projektu su Udruga Terra i Grad Rijeka.

VEZANE VIJESTI

Uređen novi dio riječkog groblja za kućne ljubimce

U utorak 28. rujna održat će se obilazak novouređenog dijela groblja kućnih ljubimaca koje se nalazi u Lukovićima na Kozali. Ovo groblje je jedinstveni kulturni spomenik koji svjedoči o dugoj tradiciji ljubavi i brige za životinje u Rijeci.

Četiri savjeta za sprječavanje bacanja hrane

Udruga Centar za edukaciju i informiranje potrošača savjetuje nas kako tijekom aktualne epidemiološke situacije možemo spriječiti prekomjernu nabavu i bacanje hrane te kako je dulje možemo sačuvati.

Organizacije civilnog društva tijekom i nakon COVIDa-19

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) organizira hibridnu konferenciju pod nazivom „Organizacije civilnog društva tijekom i nakon COVID-19: današnji izazovi i kakva nas budućnost čeka?“, koja će se održati u petak 12. ožujka s početkom u 9,30 sati

XR Zagreb: Toplinski valovi poput trenutačnog tek su početak krize

Aktivistkinje i aktivisti Extinction Rebelliona Zagreb izveli su u srijedu ujutro performans na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića kako bi upozorili da su toplinski valovi i požari kojima trenutačno svjedočimo posljedica klimatskih promjena te da ne možemo ignorirati sustavno uništavanje klime.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER