Ovo su projekti koji će se realizirati u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva

Prezentacija rezultata natječaja u sklopu riječkog programa lokalnog partnerstva u 2021. godini

Glavni cilj Riječkog programa lokalnog partnerstva je poticanje vijeća mjesnih odbora, udruga i građana na zajedničko sudjelovanje u provođenju zajedničkih inicijativa koje doprinose kvalitetnijem životu u zajednici

U četvrtak će se u Rijeci održati prezentacija rezultata natječaja u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva (RPLP) u 2021. godini, a odabrane projekte predstavit će Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke i Dragica Fadljević, ravnateljica Direkcije za mjesnu samoupravu Grada Rijeke.

Na natječaj raspisan u studenom 2020. godine pristiglo je 12 prijedloga projekata, a za realizaciju u 2021. godini odabrano je sljedećih šest projekata:

  • Park lovora na Kantridi, PD Kamenjak
  • Sportsko susjedstvo, grupa građana Kvart za 5 
  • Sjenica dobrih želja, Udruga Pegaz
  • Džepni park Lešnjak, MO Školjić – Stari Grad                                           
  • Urbana voćna šetnica, Karate klub Belveder                   
  • Zeleno srce kvarta, grupa građana Kvart za grad

Riječki program lokalnog partnerstva provodi se već 17. godinu zaredom, a omogućuje brže i ekonomičnije uređenje manjih javnih površina. Glavni mu je cilj poticanje vijeća mjesnih odbora, udruga i građana na zajedničko sudjelovanje u provođenju zajedničkih inicijativa koje doprinose kvalitetnijem životu u zajednici. 

Vrijednost projekata realiziranih kroz Riječki program lokalnog partnerstva od 2005. do 2020. godine je 6,2 milijuna kuna. Iz gradskog proračuna izdvojen je iznos od 2,6 milijuna kuna, dok je doprinos lokalne zajednice kroz donacije i volonterski rad iznosio 3,6 milijuna kuna, izvijestila je riječka gradska uprava.

VEZANE VIJESTI

Kada će Zagreb dobiti novi javni park u Jurkovićevoj ulici?

Prvog dana ljeta Zagrepčanke i Zagrepčani imali su priliku doznati mnoštvo zanimljivih informacija o parkovnoj tradiciji svog grada, ali i o mogućnostima uređenja novih parkova i zelenih površina koji nam trebaju pružiti hlad i spas od ljetnih vrućina te sve izraženijih klimatskih promjena.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER