Reciklažno dvorište Pujanke prijavljeno za EU sufinanciranje

Bespovratna se sredstva mogu ostvariti u maksimalnom iznosu od 2.974.805,35 kuna

Ishođenjem pravomoćne građevinske dozvole za izgradnju reciklažnog dvorišta Pujanke od 16. siječnja 2021. godine, ostvareni su tehnički preduvjeti za mogućnost podnošenja projektne prijave na otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga u svrhu sufinanciranja projekta sredstvima Europske unije.

Grad Split ističe kako je reciklažno dvorište Pujanke prvo reciklažno dvorište na području grada koje je prijavljeno na sufinanciranje bespovratnim sredstvima Europske unije, a koja se mogu dodijeliti u maksimalnom iznosu od 85 % ukupnih sredstava projekta.

Cilj projekta je izgraditi i opremiti reciklažno dvorište Pujanke sa svrhom doprinosa povećanju stope odvojeno prikupljenog otpada na području grada Splita i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište. Reciklažno dvorište će stanovnicima grada Splita pružiti temeljnu infrastrukturu potrebnu za učinkovito odlaganje otpada, a prikupljanjem reciklabilnog otpada potiče se njegova ponovna uporaba i osiguravaju preduvjeti za stvaranje kružnog gospodarstva kako bi se raspoloživi resursi koristili na pametan i održiv način. U sklopu projekta planirane su i edukativno-informativne aktivnosti s ciljem upoznavanja građana s ulogom reciklažnih dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom te s pravilnim odvajanjem otpada u kućanstvima, navode u Gradu Splitu.

Projektnu prijavu izradila je Razvojna agencija Split - RaST na temelju tehničke dokumentacije pribavljene od strane gradske Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima te uz koordinaciju sa Službom za međunarodne i EU projekte. Projekt je prijavljen Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja RH u sklopu Poziva za uspostavu reciklažnih dvorišta na temelju kojega se dodjeljuju sredstva iz Kohezijskog fonda unutar Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupan iznos projektne prijave je 3.499.771,00 kuna, dok je bespovratna sredstva moguće ostvariti u maksimalnom iznosu od 2.974.805,35 kuna.

Grad Split / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

U Trogiru otvoreno reciklažno dvorište

U Trogiru je u ponedjeljak s radom započelo reciklažno dvorište, smješteno iznad stanice za tehnički pregled u Planom. Ukupna vrijednost projekta je oko 5,8 milijuna kuna (bez PDV-a) od kojih se 80 posto financiralo bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je 20 posto troškova financirao Grad Trogir.

Otvoreno reciklažno dvorište Urinj u Kostreni

Danas je počelo s radom i zaprimanjem otpada reciklažno dvorište u Kostreni, smješteno na Urinju, uz prometnicu koja vodi prema glavnom ulazu i recepciji Rafinerije nafte Rijeka. Prvog radnog dana reciklažno dvorište bit će otvoreno od 8 do 20 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER