U Rijeku stižu Bolt e-romobili

Predstavljanje pilot projekta najma Bolt električnih romobila

U četvrtak 14. siječnja u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke bit će predstavljen pilot projekt te demonstriran način najma i korištenja Bolt električnih romobila na području Rijeke.

Ovim pilot projektom građanima će biti omogućena usluga kratkoročnog najma električnih romobila putem postojeće aplikacije Bolt, a cilj je daljnje unaprjeđenje alternativnih oblika održive i ekološki prihvatljive mobilnosti, te doprinos smanjenju zagađenja zraka i rasterećenje prometa.

Pilot projekt će predstaviti Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke, Tomislav Lukačević, direktor Bolta Hrvatska te Ivan Begović, operativni menadžer za romobile Bolta Hrvatska.

Partneri na projektu su Grad Rijeka i tvrtka Bolt koja najam električnih romobila nudi od 2018. godine, a sustav je dosada implementirala u 15 zemalja i preko 40 gradova. Grad Rijeka bez naplate ustupa javne površine u svrhu realizacije projekta.

Podsjetimo, Grad Rijeka je u ožujku 2020. godine implementirao sustav e-bicikla Ricikleta kao jedan od konkretnih doprinosa razvoju alternativnih oblika održive mobilnosti.

Demonstracija korištenja romobila za medije održat će se nakon prezentacije projekta, i to na Korzu ispred zgrade Grada Rijeke.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zadar: e-romobilom protiv gužvi

„Zadar je popularno turističko odredište, pa je to bio prvi razlog zašto smo se odlučili izabrati upravo Zadar za naš pilot-projekt“, rekao je za HRT Radio Zadar Chris Daszkiewicz iz američko-poljske tvrtke Dash koja u suradnji s Gradom Zadrom nudi javne e-romobile.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER