U Jastrebarskom niknula i peta „Aleja prvašića“

Hvalevrijedan projekt Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog

Peta „Aleja prvašića“ je posađena uoči Međunarodnog dana prava djeteta koji se obilježava 20. studenog svake godine, a ovogodišnja obljetnica ima posebnu važnost budući da se ove godine slavi i 20 godina Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djece.

Ovogodišnja „Aleja“ niknula je u ulici Ante i Davida Starčevića, a zasađena je ručicama jaskanskih mališana podijeljenih u 11 razrednih odjela. Podsjetimo, s ciljem stvaranja kreativnih uspomena na prve školske dane, poticanja zajedničkih projekata među učenicima od prvog razreda osnovne škole i međusobnog povezivanja, suradnje te izgradnje zajedničkih sadržaja, iniciran je projekt „Aleja prvašića“. Riječ je o projektu Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog, čija je idejna začetnica Snježana Agostini, a kojim se učenici prvog razreda osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta na lokacijama koju odredi jedinica lokalne samouprave.

  • Foto: Grad Jastrebarsko

Sukladno epidemiološkim preporukama, ove su godine razredni odjeli pojedinačno sadili svoja stabalca, kako bi izbjegli kontakt s drugim razrednim odjelima, pa je sadnja trajala kroz cijelo prijepodne. Projekt su, uz Grad Jastrebarsko, financijski pomogle Zagrebačka županija i Zagrebačka banka, a u sadnji su, osim djece, sudjelovale i učiteljice, ravnateljica OŠ „Ljubo Babić“, Sanja Sertić, gradonačelnik Zvonimir Novosel, njegovi zamjenici, Stipe Bučar i Domagoj Šlat te predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko, Nikolina Ribarić.

Kao potvrdu da je poštivanje prava djece iznimno važno te kao pohvalu za sve što Društva naša djeca diljem Lijepe Naše čine za dobrobit djece i njihov kvalitetan rast i razvoj, predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, 20. studenog organizira prijem delegacije iz Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske koji ove godine slavi 70 godina postojanja, a jedna od sudionica prijema biti će i predsjednica DND-a Jastrebarsko, Nikolina Ribarić.

  • Foto: Grad Jastrebarsko

„Povodom Međunarodnog dana prava djece svim našim najmlađim Jaskankama i Jaskancima od srca čestitam njihov dan, a na nama odraslima je zadatak da svoj djeci svakodnevno činimo svijest ljepšim i sigurnijim mjestom za odrastanje, uz darivanje ljubavi, razumijevanja i podrške“, poručio je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Grad Jastrebarsko / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Najavljena obnova njujorškog trga Union Square

Očekuje se detaljnije predstavljanje projekta obnove njujorškog parka i trga Union Square iza kojeg stoji organizacija Union Square Partnership, a njegova se vrijednost procjenjuje na čak 100 milijuna dolara.

Četvrta „Aleja prvašića“ sadi se u Cvetkoviću

„Aleja prvašića“ je projekt sadnje linijskog drvoreda, svojevrsnog spomenika budućim generacijama. Naime, svi jaskanski prvi razredi svake godine sade svoje stablo i tako ostavljaju jedinstven trag na početku svog školovanja.

Nove prometnice i lokacije u Gospodarskoj zoni Jalševac

Gradonačelniku grada Jastrebarskog, Zvonimiru Novoselu, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat, uručio je Odluku o financiranju projekta „Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom, vrijednu oko 4,2 milijuna kuna.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER