Prihvaćen sporazum o suradnji na pripremi projekta CGO Zagreb

Centar za gospodarenje otpadom Zagreb

Županijska skupština Zagrebačke županije na svojoj je 4. sjednici, održanoj dana 19. i 27. prosinca 2017. godine, donijela je zaključak o sklapanju Sporazuma o suradnji na pripremi projekta Centar za gospodarenje otpadom Zagreb.

Skupština Zagrebačke županije prihvatila je sporazum o suradnji s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim centrom za gospodarenje otpadom d.o.o. na pripremi projekta Centar za gospodarenje otpadom Zagreb.

Ovim sporazumom je utvrđeno da će budući centar biti na području Grada Zagreba te da će se sadržaj i tehnologija obrade, kao i način zbrinjavanja otpada unutar Centra za gospodarenje otpadom definirati studijom izvedivosti. Također, studijom će se definirati broj pretovarnih stanica, veličina te makro i mikro lokacije.

Sporazum slijedi smjernice koje su utvrđene Zakonom o održivom gospodarenju otpadom, Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske, Uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom te lokalnim Planovima gospodarenja otpadom.

Zagrebačka županija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zagreb se priprema za gradnju Centra za gospodarenje otpadom

Nakon sklapanja sporazuma Zagrebački centar za gospodarenje otpadom treba pokrenuti aktivnosti za izradu projekta koji će se dostaviti Ministarstvu zaštite okoliša i energetike nakon objave poziva za EU sufinanciranje.

Predviđa se da će izrada projektne dokumentacije stajati oko 25 milijuna kuna, a računa se da bi 85 posto tih sredstava došlo iz fondova EU

Izrada studijsko-projektne dokumentacije za CGO Zagreb, Orlovnjak i Šagulje

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 18. svibnja 2018. ograničeni poziv za izradu studijsko-projektne dokumentacije za centre za gospodarenje otpadom (CGO) Zagreb, Orlovnjak i Šagulje. Ukupna vrijednost poziva je 51,5 milijuna kuna, a poziv je upućen trima prijaviteljima a to su: Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. Zagreb, EKOS d.o.o. Osijek i Regionalni centar za gospodarenje otpadom - Šagulje d.o.o. Slavonski Brod.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER