PLANET BALKAN HACKATHON - 31.10. i 1.11.2020. Online Event

Organizaciju Planet Balkan Hackathona podržava UN-ovo Savjetodavno vijeće za svemirsku generaciju (Space Generation Advisory Council)

Natjecanje će se održati online 31. listopada i 1. studenog 2020. uz korištenje satelitskih podataka tvrtke Planet Labs, a natjecatelji će imati priliku rješavati probleme iz područja klimatskih promjena, poljoprivrede i pametnih gradova.

Tvrtka PlanetLabs sa sjedištem u San Franciscu (SAD) pionir je u izradi malih satelita koji imaju humanitarni karakter. Njihova konstelacija za promatranje Zemlje prikupi dnevno preko 11TB podataka koji se koriste za potrebe praćenja klimatskih promjena te u gospodarskim sektorima kao što su poljoprivreda, promet, pomorstvo, sigurnost i dr.

Organizaciju dvodnevnog natjecanja Planet Balkan Hackathon preuzeo je Serbian Case for Space Foundation uz potporu UN-ovog Savjetodavnog vijeća za svemirsku generaciju (Space Generation Advisory Council – SGAC). Timovi iz Hrvatske i zemalja u regiji - Albanije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije i Slovenije, tijekom dva dana imat će priliku okušati se u rješavanju problema iz tri kategorije: klimatske promjene, poljoprivreda i pametni gradovi.

Prijave su otvorene još samo do srijede 21. listopada 2020., a  više informacija potražite na stranici Planet Balkan Hackathona i Facebook eventa.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Europe on Track: Održivost i klimatske promjene

Udruga studenata Europe - AEGEE-Zagreb, AEGEE-Europe i projektni tim Europe on Track od 24. do 28. ožujka 2018. u Zagrebu organiziraju konferenciju pod nazivom „Europe on Track: Održivost i klimatske promjene“

U Križevcima održan izazov „Danas za sutra“

Tijekom srijede i četvrtka održan je izazov Danas za sutra, digitalni događaj usmjeren prema građanima Križevaca, u kojem su sudionici pokušali riješiti izazov koji je glasio: Kako će izgledati grad Križevci nakon krize koronavirusa, spreman da se suoči sa svakom budućom krizom, osobito onom klimatskim? Za izazov je stiglo gotovo 30 prijava, koje su razvrstane u četiri tematska tima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER